ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μόνο με πιστοποιητικό υγείας θα εργάζονται οι μετανάστες

Την καθιέρωση πιστοποιητικού υγείας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, αλλά και μια σειρά δράσεων για τη ρύθμιση ζητημάτων που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία από την υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου.

Οι δύο υπουργοί τονίζουν πως στο πλαίσιο Υγειονομικής Διάταξης, θα προσδιορίζονται τα λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθιερώνεται η υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθιερώνονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων με λοιμώδη νοσήματα.
Νωρίτερα το protothema.gr μετέδιδε πως μεταξύ άλλων στο πλαίσιο δράσεων που ανακοινώνουν οι κύριοι Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης θα προβλέπονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα για όσους ενοικιάζουν κατοικίες σε λαθρομετανάστες, αλλά και για όσους τους απασχολούν σε διάφορες εργασίες, ιδίως σε περιοχές της επαρχίες όπου βρίσκουν δουλειά σε αγροτικές περιοχές. Στο κέντρο της Αθήνας θα γίνονται έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο να στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα λαθρομετανάστες όπου καταβάλουν ενοίκιο με το κεφάλι και την ευθύνη των έλεγχων θα έχουν όλα τα σώματα ασφαλείας. Επίσης θα προβλέπονται μέτρα για να αντιμετωπιστούν πιθανές ασθένειες από τις οποίες πάσχουν οι λαθρομετανάστες που θα ελέγχονται.
Στο μεταξύ τη Δευτέρα θα κατατεθεί η τροπολογία στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στις ηπειρωτικές περιφέρειες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας το Σάββατο το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισήμανε ότι όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα πρέπει να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας και από την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του, για τη διαφωνία ορισμένων περιφερειακών αρχών στη δημιουργία των χώρων κράτησης.
«Εκπλήσσομαι που ελάχιστοι επικεφαλής Περιφερειών αντιλαμβάνονται τα πράγματα με αυτό τον τρόπο», τόνισε. Πρόσθεσε πάντως ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση αποτελεί μια «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, που αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί θα υποστούμε τις συνέπειες».
Παρατήρησε τέλος ότι θα ήταν αστείο, το να επιχειρήσει κάποιος να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα προεκλογικά.
Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: