ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Δέκα πυρκαγιές στη Δυτική Μακεδονία σε ένα διήμερο!

Περί τις δέκα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χτες και προχτές απ’ άκρου σε άκρο στη Δυτική Μακεδονία, μικρής σημασίας οι περισσότερες, πιο αξιοσημείωτες ορισμένες άλλες. Πάντως η πυροσβεστική υπηρεσία βρισκόταν επί ποδός και έτρεχε για να προλάβει να τις σβήσει.

Προχτές στη 1 το μεσημέρι στο Καλλιστράτι της Νεάπολης στο Βόιο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική περιοχή. Επιτόπου έσπευσε ένα όχημα της πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά στις 3.40 το απόγευμα. Η πυρκαγιά ήταν έρπουσα και αποτέφρωσε 5 στρέμματα δασικής έκτασης.


Επίσης, προχτές στις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Άργιλο Κοζάνης, η οποία έκαψε 10 στρέμματα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και έσβησε σε λιγότερο από μία ώρα.


Στον Άγιο Δημήτριο του πρώην δήμου Ελλησπόντου, πήρε φωτιά μία αποθήκη με άχυρα, προχτές λίγο πριν από τις 10 το βράδυ. Δύο οχήματα και 5 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα, αλλά μέχρι χτες το απόγευμα η φωτιά δεν είχε κατασβεστεί. Επίσης συνέδραμε υδροφόρα και σκαπτικό του δήμου Κοζάνης.


Χτες στη 1 παρά τέταρτο το μεσημέρι εκδηλώθηκε αστική πυρκαγιά σε οικόπεδο στην Πτολεμαΐδα. Αποτεφρώθηκαν πλαστικά, πολυεστέρες και άλλα υλικά αρκετά μεγάλης αξίας. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έσβησαν τη φωτιά μέσα σε μισή ώρα.


Στις Καρυές των Πρεσπών του νομού Φλώρινας, αποτεφρώθηκαν 5 στρέμματα δασικής και 25 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5.40 προχτές το απόγευμα και έσβησε στις 9.30 το βράδυ. Στην κατάσβεση πήραν μέρος δύο οχήματα και έξι άνδρες της πυροσβεστικής.


Στην Καστοριά και ειδικότερα στη Μεσοποταμία, πήρε φωτιά αποθήκη με μπάλες άχυρου, οι οποίες έγιναν στάχτη, ενώ κάηκαν και αγροτικά εργαλεία, με το κόστος ζημιάς να αγγίζει σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση τα 10.000 ευρώ. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχτές στις 2.24 μ.μ. και έσβησε 7 μ.μ. Στην κατάσβεση πήραν μέρος 4 οχήματα και 11 πυροσβέστες.


Προχτές στις 8.20 το βράδυ, εκδηλώθηκε φωτιά στο Ελεύθερο Γρεβενών και κάηκε 1 στρέμμα γεωργικής έκτασης. Στο Μεγάλο Σειρίνι Γρεβενών, άλλη μία φωτιά έκαψε ξερά χόρτα σε έκταση διακοσίων τ.μ., ενώ ένα στρέμμα γεωργικής έκτασης αποτέφρωσε άλλη φωτιά στο Σπήλαιο Γρεβενών.


Τέλος, στο τελευταίο διήμερο σημειώθηκαν δύο εγκλωβισμοί σε ασανσέρ, ενώ κλήθηκε σε άλλες δύο περιπτώσεις η πυροσβεστική για παροχή βοήθειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: