ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Στην Αμυγδαλέζα μετά το Πάσχα το πρώτο κέντρο μεταναστών!

Αμέσως μετά το Πάσχα θα λειτουργήσει ο πρώτος χώρος κλειστής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ξεκαθαρίζει ο Μ.Χρυσοχοΐδης, ενώ επαναλαμβάνει ότι η σχετική τροπολογία για τα κέντρα φιλοξενίας ανά ηπειρωτική περιφέρεια θα κατατεθεί τη Μ.Δευτέρα στη Βουλή.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αξία», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας από τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.
«Είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες λύσεις για ένα πρόβλημα εθνικό όχι τοπικό. Χωρίς αυτούς τους χώρους το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε όλοι μαζί, με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και συνεργασίες αντίστοιχες πρωτοβουλίες» εξηγεί.
Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι το θέμα δεν προσφέρεται για μικρο-κομματική ή προεκλογική εκμετάλλευση: «Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστικές τραγωδίες κάθε είδους, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, και των Ελλήνων και των μεταναστών.
» Η απραξία και η αναποφασιστικότητα επωάζουν το 'αυγό του φιδιού', κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αντιμετωπίζουμε τον άμεσο κίνδυνο αποβολής μας από τη Συνθήκη Schengen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»
Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του προκατόχου του Χρ.Παπουτσή ότι κάποιοι χτίζουν καριέρες πάνω στο μεταναστευτικό, ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντά: «Μοναδική μου αγωνία είναι να βελτιώσω τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Ως εκ τούτου, δεν έχω την πολυτέλεια να παρακολουθώ δηλώσεις που δεν με αφορούν. Αλλά δεν έχω και καμιά διάθεση να κρίνω τις απόψεις κανενός συναδέλφου μου. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και για όσα λέμε, αλλά κυρίως για όσα κάνουμε.»


Για τις πολιτικές εξελίξεις
Σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι η συναίνεση είναι απαραίτητη. «Όλα τα κόμματα, και εμείς οι πολιτικοί, οφείλουμε να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον και να δουλέψουμε με γνώμονα τη χώρα, όχι τους εαυτούς μας, ούτε τα κόμματα στα οποία ανήκουμε.»
Τονίζει με έμφαση, ιδιαίτερα σε σχέση με όσα δηλώνουν κόμματα της Αριστεράς ότι η Ελλάδα της δραχμής δεν είναι απλώς μια επιλογή νομίσματος.
«Είναι στρατηγική επιλογή της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο και στο μέλλον. Σημαίνει απομόνωση, οπισθοχώρηση αλλά και εθνικούς κινδύνους. Ορισμένα κόμματα, με τα οποία συμφωνούμε σε πολλά άλλα θέματα, διατηρούν μια αμφίθυμη στάση προς της ΕΕ . Διακηρύσσουν ότι θέλουν να ανήκουν σε αυτήν, αμφισβητούν όμως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξή μας.»


Για τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε με υπευθυνότητα απέναντι στην κρίση που έπληξε τη χώρα και εκτιμά ότι η υπεύθυνη αυτή στάση θα εκτιμηθεί από τους πολίτες.
«Όσοι επιθυμούν τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την αλήθεια, θα συσπειρωθούν, πιστεύω, στο ΠΑΣΟΚ. Δεν τίθεται θέμα περιόδου χάριτος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξελέγη μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.»
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: