ΣΙΝΕ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Λευκός ρινόκερος συγκρούστηκε με φορτηγό στη Νότια Αφρική

Το ατύχημα ήταν μοιραίο για το εξαιρετικά σπάνιο ζώο...Ένας λευκός ρινόκερος σκοτώθηκε στη Νότια Αφρική, ύστερα από μία τρομερή σύγκρουση με φορτηγό. Ο δρόμος που έλαβε χώρα το ατύχημα, βρίσκεται μέσα στο ζωολογικό πάρκο «Dinokeng Game Reserve», το οποίο βρίσκεται βόρεια της Πρετόρια, τη πρωτεύουσα της χώρας.

Η διευθύντρια του πάρκου, Dawn Robertson, εξέφρασε τη βαθύτατη της λύπη για την τραγική απώλεια ενός εξαιρετικά απειλούμενου ζώου.
«Ήταν ένα τραγικό ατύχημα και είμαστε όλοι βαθύτατα θλιμμένοι για την απώλεια του λευκού ρινόκερου. Η διατήρηση του ζωικού και φυσικού βασιλείου είναι η πρώτη προτεραιότητα του πάρκου μας και κάθε απώλεια ενός ζώου αποτελεί αιτία για εμάς μεγάλη ανησυχία», δήλωσε η διευθύντρια.
Οι αρχές της Νότιας Αφρικής αναφέρουν πως ο οδηγός του φορτηγού δεν τραυματίστηκε από το ατύχημα.
«Θεωρούμε ότι ο μοναδικός κίνδυνος για τους ρινόκερους είναι οι λαθροκυνηγοί. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε στη διασφάλιση της προστασίας του σπάνιου είδους. Οι οδηγοί οφείλουν να μην υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας και ειδικότερα όταν βρίσκονται κοντά στο ζωολογικό μας πάρκο», τόνισε ο πρόεδρος του πάρκου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: