ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Λίστα με αυθαίρετες βίλες «επωνύμων» στη Μύκονο

Σοβαρά στοιχεία για τα κυκλώματα που εμπλέκονται στη νέα γενιά αυθαιρέτων αποκαλύφθηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι δημιουργείται πλέον ένα αυστηρό πλαίσιο παρακολούθησης της αυθαίρετης δόμησης, ενώ η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, έκανε λόγο για «θλιβερό φαινόμενο» που βασίζεται «σε ένα ολόκληρο κύκλωμα εμπλεκομένων γύρω από την αυθαίρετη δόμηση».
Μάλιστα τόνισε ότι αποκτά πολύ μεγάλες διαστάσεις στις τουριστικές και νησιωτικές περιοχές, όπως η Μύκονος η Σαντορίνη, η Ρόδος, όπου – όπως τόνισε η κα Καραβασίλη – έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου και έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στην αποκεντρωμένη διοίκηση να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις, μαζί με την ειδική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.
Παράλληλα επισήμανε ότι στην πλειοψηφία τους οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κτίρια για κατοικία και μετά τουριστικά καταλύματα, αποθήκες κλπ.
Λίστα με βίλες επωνύμων
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην προσπάθειά της να παρουσιάσει τη διάσταση που έχει προσλάβει το φαινόμενο, η Καραβασίλη είπε πως πριν ξεκινήσουν τα μέλη της Υπηρεσίας για αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Μύκονο, τοπικοί φορείς και Πολεοδομία «ήξεραν ότι πηγαίναμε».
«Αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε αεροσκάφος, για να μην χρησιμοποιήσουμε αεροπλάνο της γραμμής και μας αντιληφθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η ειδική γραμματέας ανακοίνωσε ότι ελέγχθηκαν 40 πολυτελείς αυθαίρετες κατασκευές και σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε «να περιμένουμε και έξι ώρες για να εμφανιστεί η Πολεοδομία του νησιού».
Η ίδια δεσμεύτηκε να καταθέσει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής κατάσταση με τις 40 αυτές περιπτώσεις, για τις οποίες επισήμανε ότι
«κάποιες αφορούν γνωστά ονόματα».
 blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: