ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σε αεροδρόμιο «μετατράπηκε» ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου την νύχτα της Τρίτης! (ηχογράφηση)

Αφόρητη ηχορύπανση από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου!!!
Περιφέρεια : Δυτικής Μακεδονίας
Τοποθεσία : Δήμος Κοζάνης
Περιοχή : Ελλήσποντος
Πύργος Ελέγχου : Διεύθυνση ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
Αεροδρόμιο : ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
Διοίκηση : ΔΕΗ «Α.Ε»
Εναέριος χώρος (FIR) : Άγιος Δημήτριος – Ρυάκιο – Τετράλοφος
Ημερομηνία : 17/18 – 04 – 2012
Ώρα : 22:45 – 01:45

Πως βρισκόσουν σε ένα από ταμεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδος θύμιζε τη νύχτα της Τρίτης στον Ελλήσποντο ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου!
Παρόλο που επικρατούσε έντονη βροχόπτωση, την απόσταση των πάνω από 5 χιλιομέτρων περίπου από το τελευταίο σπίτι και την σύγχρονη ηχομόνωση των κατοικιών, ο θόρυβος σου έδινε την εντύπωση πως βρισκόσουν σε διάδρομο αεροδρομίου όπου απογειώνονται και προσγειώνονται δεκάδες αεροπλάνα το ένα μετά το άλλο !!! Υπάρχουν και Ηχογραφήσεις εντός και εκτός από τα σπίτια !!!!
Σκεφτείτε πόσο πιο δυνατότερα ακουγόταν στα πιο κοντινά σπίτια πλησίον του ΑΗΣ τα οποία βρίσκονται σε απόσταση λιγότερη του ενός χιλιομέτρου !!!!
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής του πρώην Δήμου Ελλησπόντου και κυρίως των Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, την νύχτα της Τρίτης 17 – 04 – 2012 προς Τετάρτη 18 – 04 – 2012, αντιμετώπισαν έναν εκκωφαντικό και αφόρητο θόρυβο για πάνω από 3 ώρες τουλάχιστον (22:45 – 01:45) !!!
Ακούστε την ηχογράφηση...
και διαπιστώστε τον εκκωφαντικό και αφόρητο θόρυβο και τις εναλλαγές στην ένταση του ήχου,στο 2ο λεπτό η ένταση ξεπερνά κάθε όριο!!!
Ο έντονος θόρυβος προερχόταν από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης και ενώ αν και σε καθημερινή βάση και κυρίως τις νύχτες γίνεται πιο εύκολα αισθητός, με πάντοτε να υπάρχει ένα γνώριμο βουητό που σε κάποιες νύχτες να γίνεται πολύ πιο έντονο,ο προχθεσινός εκκωφαντικός θόρυβος δεν θύμιζε να είναι ο ίδιος με τις άλλες φορές που ακούγεται καθημερινά, ή τις σπάνιες περιπτώσεις που είναι αρκετά πολύ πιο έντονος !
Εκτός από την σοβαρή ενόχληση που προκάλεσε στους κατοίκους προκάλεσε ταυτόχρονα και την έντονη ανησυχία τους καθώς πολλές φορές κατά την διάρκεια της ηχορρύπανσης ο θόρυβος έδινε την εντύπωση πως θα γινόταν έκρηξη, θυμίζοντας την σοβαρή έκρηξη που είχε συμβεί στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου πριν 10 χρόνια περίπου !
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 – 04 – 2012
neoiellispontou

Δεν υπάρχουν σχόλια: