ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Άκαρπη η συνάντηση Διαμαντοπούλου - ΠΝΟ

Άκαρπη η συνάντηση της υπουργούς Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με εκπροσώπους της ΠΝΟ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου πάντως, ίσως και σήμερα τη νύχτα, προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις για την πραγματοποίηση της απεργίας την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη.

Για την εξέταση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί διεξάγεται σύσκεψη αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όχι μόνο με τη συμμετοχή της κ. Διαμαντοπούλου και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Μ. Βορίδη, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, αλλά και με την συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη , του υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη και του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου.
Οι δύο υπουργοί που συμμετείχαν προηγουμένως στη σύσκεψη πάντως φέρονται να κατέβαλλαν δραματικές προσπάθειες για την επίλυση της διαφοράς αλλά τελικά επικράτησε κλίμα έντασης με… φωνές που ακούγονταν μέχρι έξω από την αίθουσα της συνάντησης και εκατέρωθεν αιχμές, μεταξύ της υπουργού Ανάπτυξης και συνδικαλιστών προσκείμενων στο ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος της Α. Διαμαντοπούλου με τον Σ. Τσιμπόγλου (εκπρόσωπο των κατώτερων πληρωμάτων)
Διαμαντοπούλου: η απεργία θίγει 2 εκατομμύρια Έλληνες, δεν μπορείτε να τους αγνοείτε
Τσιμπόγλου: έλα στους καταπέλτες να δούμε ποιος θα φύγει από το λιμάνι
Διαμαντοπούλου: Θα απευθυνθώ σε λίγες ημέρες στον ελληνικό λαό, αρκετά πια!
Τσιμπόγλου: Ποια είσαι εσύ που μιλάς για τον λαό;
Διαμαντοπούλου: η αντιπαράθεση είναι πολιτική
«Κρίσιμες» χαρακτήρισε η Άννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της τις επόμενες ημέρες, η οποία μίλησε για «απειλές» από την ΠΝΟ σχετικά με νέες απεργίες το καλοκαίρι, οι οποίες όπως τόνισε «δεν γίνονται αποδεκτές!». Η ίδια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ και μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις.
Ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι υπήρξαν σαφείς απαντήσεις για το ΝΑΤ και τον Οίκο Ναύτη, διαβεβαιώνοντας ότι η χρηματοδότηση του ΝΑΤ δεν θίγεται, ότι παραμένει στον ΕΟΠΥ αλλά διατηρεί λειτουργική αυτοτέλεια και θα εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα ναυτικούς. «Έγινα δεκτές όλες οι παρατηρήσεις … Αναμένουμε υπευθυνότητα από την ΠΝΟ» επισήμανε.
Ο γ.γ. της ΠΝΟ Γ. Χαλάς χαρακτήρισε από την πλευρά του «μη ικανοποιητικές» τις δηλώσεις της υπουργού Ανάπτυξης.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: