ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Έτοιμο το Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Κλείδωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός...
της ημέρας και σύμφωνα με πληροφορίες επικεφαλής του φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαρ. Αθανασίου.
Παρά την έντονη φημολογία ότι ο κ. Σαμαράς επιθυμούσε αρχικά να είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου μια γυναίκα από το χώρο του πολιτισμού, τελικά επελέγη όπως φαίνεται με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ο κ. Αθανασίου, ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει συναντηθεί και συζητήσει μαζί του αρκετές φορές.
Προ ημερών ο κ. Αθανασίου είχε συναντηθεί και πάλι με τον κ. Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφ. Συγγρού και είχαν γίνει σχετικές συζητήσεις.
Ο κ. Αθανασίου θεωρείται ένα πρόσωπο με το οποίο η Ν.Δ. θα σηματοδοτήσει την προτεραιότητα που δίνει ο κ. Σαμαράς στη δικαιοσύνη, αλλά και στην ανάγκη για διαφάνεια στο δημόσιο βίο, θέλοντας να στείλει και μήνυμα ότι είναι βασική του προτεραιότητα την επομένη των εκλογών.
Στη δεύτερη και στην τρίτη θέση που θεωρούνται εκλόγιμες θα είναι οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ο βασικός σύμβουλός του κ. Χρ. Λαζαρίδης και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης.
Στην τέταρτη θέση αναμένεται να είναι ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς που τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Εξάλλου, ο πατέρας του πρόεδρου της Ν.Δ. ο Κωνσταντίνος Σαμαράς ήταν καρδιολόγος, καθηγητής και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού».
Οι μυημένοι στα «γαλάζια» παρασκήνια της εξουσίας θεωρούν πως σε ενδεχόμενη κυβέρνηση Ν.Δ. ο κ. Στεφανάδης, θα είναι ο επόμενος υπουργός Υγείας, ακόμα και σε κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι δύσκολα να υπάρξει βέτο από κάποιο κόμμα.
Η είσοδος του κ. Στεφανάδη στη Βουλή εξαρτάται από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει η Ν.Δ., καθώς εάν το ποσοστό του κόμματος δεν είναι άνω του 25% (η ηγεσία είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι θα πάρει πολύ καλύτερα και ως εκ τούτου θα έχει τέσσερις βουλευτές) στα κοινοβουλευτικά έδρανα θα βρεθούν οι τρεις πρώτοι, δηλ. οι κκ. Αθανασίου, Λαζαρίδης και Μιχελάκης.
Πολλές συζητήσεις έγιναν στον κλειστό πυρήνα εξουσίας της Ν.Δ. και για συμμετοχή του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Καλαμίδα, τον οποίο η ΝΔ θεωρούσε πως θα μπορούσε να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, εάν είχε γίνει η αντικατάσταση του κ. Αν. Γιαννίτση.
Επειδή μεγάλη συζήτηση και πολλά σχόλια έγιναν για διάφορα ονόματα, το Βήμα είναι σε θέση να γνωρίζει πως δεν υπήρξε θετική σκέψη από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ κ.Φραγκούλη Φράγκο Φραγκούλη να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.
Παρά την έντονη επιθυμία αρκετών στη Ν.Δ. ο κ. Φράγκος δεν επιθυμούσε εμπλοκή με την πολιτική, τουλάχιστον στην παρούσα περίοδο και με τους σημερινούς όρους.
Οι κκ. Σαμαράς και Φράγκος είχαν συναντηθεί στα γραφεία της Ν.Δ. την Μεγάλη Πέμπτη και συζήτησαν πολλά θέματα, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος με δήλωσή του δεσμεύτηκε ότι θα δώσει μάχη για να μην γίνουν άλλες μισθολογικές περικοπές.
Ισχυρή ήταν η εισήγηση ορισμένων συνεργατών του κ. Σαμαρά πριν μήνες να γίνουν κρούσεις στον ακαδημαϊκό κ. Β. Μαρκεζίνη, αλλά τελικά δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες. Εξάλλου, ο κ. Μαρκεζίνης αντιτάχθηκε στο δεύτερο μνημόνιο και θεωρεί λανθασμένη την κίνηση της Ν.Δ. να το ψηφίσει και ως εκ τούτου υπάρχει διαφορά αντίληψης.
Παρά την έντονη συζήτηση για τη συμμετοχή γυναίκας στις εκλόγιμες θέσεις αυτό το σχέδιο δεν προχώρησε, αν και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μια κυρία από το χώρο του πολιτισμού με έντονη θετική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα θεωρούνταν σίγουρη, ακόμα και για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Στις υπόλοιπες μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου αναμένεται να είναι ως είθισται στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος, η πρώτη δημοτική σύμβουλος Πειραιά, η κυρία Λίτσα Καλαγιά, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου, κ.α.
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια: