ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αυστρία: Το χωριό "Fucking".... αλλάζει όνομα!

Αυτό τοανατρεπτικό μικρό χωριό κοντά στο Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας με το όνομα «Fucking” δεν περνάει με τίποτα απαρατήρητο, όχι βέβαια για τους καταπράσινούς του λόφους, αλλά για την ... αρκετά «πικάντικη» ονομασία του.
Αν και οι κάτοικοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το όνομα του χωριού τους, φαίνεται όμως να κουράστηκαν να πληρώνουν τις κλεμμένες δημόσιες πινακίδες που έπαιρναν ως λάφυρο περαστικοί και τουρίστες και να ξηλώνουν τεράστιες φωτογραφίες ημίγυμνων γυναικών. ( Τι τραβούσαν και αυτοί…)
Γι αυτό το λόγο και μετά από πολύ σκέψη σκέφτηκαν να αλλάξουν το όνομα του χωριού τους με τη διενέργεια… δημοψηφίσματος, Έτσι, στα τέλη της εβδομάδας, οι 104 κάτοικοι θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν αν θα δώσουν στο χωριό τους ένα πιο «σεμνό» όνομα.
Ωστόσο, τα θέμα είχε τεθεί ξανά το 2005. Τότε βέβαια οι κάτοικοι αποφάσισαν να κρατήσουν το όνομα του χωριού που πιθανότητα απέκτησε από τον βαυαρό ευγενή Ανταλπερτ φον Φούκινγκεν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή τον 11ο αιώνα.
«Είμαστε πολύ παραδοσιακοί», εξηγούν. Άλλωστε, δεν σκοπεύουν να προβούν σε ριζικές αλλαγές. Απλώς θα αντικαταστήσουν τον δίφθογγο ck με ένα ή δύο g. Μόνο έτσι λένε οι τουρίστες θα πάψουν να ποζάρουν άκομψα με φόντο τις δημόσιες πινακίδες και οι κάτοικοι θα βρουν ξανά την ηρεμία τους!
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: