ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Λοβέρδος: Nα παραμείνει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος

Ανοικτό άφησε, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, το ενδεχόμενο να παραμείνει ως πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο «Ράδιο 9» απαντώντας στο σχετικό ερώτημα απάντησε:
«Τώρα ξέρει και πέτυχε».
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη λειτουργία των νοσοκομείων επισήμανε ότι ναι μεν υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσουν το 2012, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το 2013 δεν θα κλείσει το 20% των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.
«Αν δεν περιοριστεί η ύφεση και δεν υπάρξει ανάπτυξη ο ΕΟΠΠΥ δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα νοσοκομεία», συμπλήρωσε
Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας σύσκεψη με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τρόπους εφαρμογής των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) -αφορά τον τρόπο τιμολόγησης της νοσηλείας των νοσηλευόμενων ασθενών- και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιοι του γερμανικού υπουργείου Υγείας θα επισκεφθούν αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή, το ΚΑΤ και το Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου». Τα δύο Νοσοκομεία τους τα υπέδειξαν οι αρμόδιοι του ελληνικού υπουργείου Υγείας, καθώς οι ορθοπεδικές και γυναικολογικές επεμβάσεις είναι καλύτερα κοστολογημένες.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: