ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση Rass: Χαμηλά ποστοστά για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Mια νέα δημοσκόπηση της εταιρίας «RASS» που διενεργήθηκε στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην Β΄Αθήνας, εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 4,5 μονάδες με την ΔΗΜΑΡ το ΚΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο «Παρόν της Κυριακής» Σε δημοσκόπηση της εταιρείας «RASS» στη Β' Αθήνας για το «Παρόν της Κυριακής», τα ποσοστά των κομμάτων στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας είναι: ΝΔ 14,7%, ΠΑΣΟΚ 10,2%, ΔΗΜΑΡ 10,1%, ΚΚΕ 10%, ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%, Οικολόγοι Πράσινοι 4,6%, Χρυσή Αυγή 3,7%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,5%, ΛΑΟΣ 1,4% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%.
Τα ποσοστά και των δύο μεγάλων κομμάτων είναι πολύ μειωμένα σε σχέση με τα ποσοστά τους στη Β' Αθήνας στις εκλογές του 2009 ενώ σύμφωνα με την ανάλυση της «RASS» η τάση μεταξύ της Β' Αθήνας και των πανελλαδικών ποσοστών των κομμάτων έχει ως εξής: στη Β' Αθήνας το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει γύρω στις 4 μονάδες κάτω από το πανελλαδικό του ποσοστό, η ΝΔ περίπου 7 μονάδες κάτω από το πανελλαδικό της ποσοστό, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο τους.
Σε επίπεδο προσώπων τα πράγματα είναι δύσκολα κυρίως για το ΠΑΣΟΚ αφού με βάσει την μέτρηση θα εκλέξει περίπου 5-6 βουλευτές. 
Η σειρά όπως την δίνει η RASS είναι:
Ανδρέας Λοβέρδος(61,2%),
Απόστολος Κακλαμάνης(34,0%),
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης(28,1%),
Μίμης Ανδρουλάκης (27,3%),
Πέτρος Ευθυμίου(22,7%),
Γιώργος Κουτρουμάνης(20,5%)
Μετά από αυτούς τους έξη υποψηφίους ότι υπόλοιποι θα είναι πολύ δύσκολο να εισέλθουν στην νέα Βουλή και όπως δείχνουν τα πράγματα θα δοθούν μάχες σώμα με σώμα. Ακολουθούν οι:
Άννα Νταλάρα, Τηλέμαχος Χυτήρης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Βούρος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με βάσει την έρευνα της RASS θεωρούνται σίγουροι για να εκλεγούν οι:
Ευάγγελος Μεϊμαράκης(31,5%),
Πάνος Παναγιωτόπουλος(27,8%),
Κυριάκος Μητσοτάκης(24,1%),
Κωστής Χατζηδάκης(22,5%),
Άδωνις Γεωργιάδης(20,1%),
Σπηλιωτόπουλος Άρης(16,5%)
Κατερίνα Παπακώστα(15,7%),
Λευτέρης Ζαγoρίτης(14,4%),
Γιάννης Παπαθανασίου(14,3%),
Αργύρης Ντινόπουλος(13,9%),
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης(13,2%),
Καραμανλή Άννα(10,7%).
Ακολουθούν: Βύρων Πολύδωρας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Νίκος Κωστόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Βασιλική Τζότζολα.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: