ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το Σάββατο η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα (video)

Στη Βουλγαρία θα αποτεφρωθεί η σορός του...
Η τελετή θα γίνει στις 2.00 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών και σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και σήμερα η προσέλευση πολιτών όλων των ηλικιών στο σημείο που 77χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.
Λουλούδια, σημειώματα, αναμμένα κεριά, μάτια δακρυσμένα αλλά και οργισμένες συζητήσεις για την αυτοκτονία που αφύπνισε και τους πιο κοιμισμένους…
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η κόρη του Δημήτρη Χριστούλα, η πολυαγαπημένη του Εμμυ μαζί με την μητέρα της Ανθή κάνουν ήδη όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί η σορός του 77χρονου στη Βουλγαρία όπου θα αποτεφρωθεί αμέσως μετά την πολιτική κηδεία που θα τελεστεί αύριο στις 2.00 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
Αλλωστε ο μαχητικός Μάκης, οπως τον φώναζε η οικογένεια του, οι φίλοι και οι γείτονες του στους Αμπελόκηπους εδώ και χρόνια αγωνιζόταν ώστε να νομιμοποιηθεί η καύση των νεκρών και στην Ελλάδα.
Το θέμα της καύσης των νεκρών τέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1987, όταν ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Μιλτιάδης Έβερτ απέστειλε σχετική επιστολή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια, το 2006, επιτράπηκε και στην Ελλάδα με την ψήφιση σχετικού νόμου (3448/2006, άρθ. 35) η καύση σε όσους το επιτρέπει η θρησκεία τους. Εντούτοις δεν προχωρήσε η υλοποίηση αυτής της νομικής πρόβλεψης καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της χωροθέτησης.
Συγκλονιστική είναι άλλωστε η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χριστούλα στην οποία λέει πως ο πατέρας της ήταν πάντα ένας ανιδιοτελής οραματιστής.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: