ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τσοχατζόπουλος: "'Οτι έκανα, το έκανα για το συμφέρον της Ελλάδας"...(video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταγωγή του Ακη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με την οποία ο πρώην υπουργός κρίθηκε προφυλακιστέος.
Την προφυλάκιση του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισαν... ομόφωνα ο αρμόδιος εισαγγελέας και ο ειδικός ανακριτής μετά την πολύωρη απολογία του την Μ. Δευτέρα για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» μέσω offshore εταιριών.

Γύρω στις 8:30 ο πρώην υπουργός πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ, όπου διανυκτέρευσε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τρία ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν κληθεί να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή.
Πρόκειται για τον ξάδερφο του Ά. Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου και τον Γ. Σαχπατζίδη, επιχειρηματία και στενό συνεργάτη του κ. Ζήγρα.


Δήλωσε «αθώος» ο Άκης
Στην απολογία του, που κράτησε περισσότερες από 7 ώρες ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως δεν έπεισε τον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσε το έμβασμα 300.000 ευρώ που εμφανίστηκε σε λογαριασμό της συζύγου του και… «εξαφανίστηκε» (έγινε ανάληψη την ίδια μέρα) σε λάθος της τράπεζας, ενώ απέδωσε σε «συμπτώσεις» την εμπλοκή συγγενικών του προσώπων σε offshore.
Επίσης, υπεραμύνθηκε για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τους πυραύλους TOR M1 και για τα υποβρύχια φέρεται να είπε πώς «ότι έκανα, το έκανα για το συμφέρον της Ελλάδας», φράση που όπως ειπώθηκε, επανέλαβε αρκετές φορές στην διάρκεια της απολογίας του.
Ο πρώην υπουργός δεν σχολίασε την απόφαση της προφυλάκισης του, όμως όπως σας είχαμε πει, οι συνήγοροι του ανακοίνωσαν χθες ότι αναμένεται να εκδοθεί σήμερα δελτίο Τύπου.

madata.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: