ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Και μετά τις κάλπες -12% οι «χακί»μισθοί!

Ψαλίδι 12% στο »χακί» μισθολόγιο, όπως και σε όλα τα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου, ξεκινά από 1ης Ιουλίου, σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου προ ημερών. Η μείωση αυτή είναι μία από τις πάρα πολλές υποχρεωτικές «Μνημονιακές Δράσεις» που περιμένει την νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με το έγγραφο.
Η σχετική λίστα με το σύνολο των υποχρεώσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα με τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχει καταρτισθεί από το οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και , όπως λένε, διέρρευσε για να αποτελέσει τον μπούσουλα της όποιας νέας κυβέρνησης .
Ειδικά για τους στρατιωτικούς δεν υπήρχε αναφορά αλλά περιλαμβάνονται- αυτό είναι δεδομένο – στην κατηγορία των ειδικών μισθολογίων.Η σχετική αναφορά στην διαρροή έλεγε: »Η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει μείωση 12% κατά μέσο όρο στα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012».
Το πώς θα κλιμακωθεί το »κατά μέσο όρο» στους βαθμούς και τα χρόνια υπηρεσίας στους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, είναι ένα ζητούμενο. Παλιότερες μελέτε προσέγγιζαν το θέμα με την λογική οι χαμηλόμισθοι να μην θιγούν ή να θιγούν ελάχιστα κάποιοι, και το μεγαλύτερο ψαλίδι να πέσει στους πιο μεγάλους μισθούς. Πάντως υπάρχει ήδη γκρίνια πχ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με μήνυμά του στο twitter καλούσε όσους υποστηρίζουν ότι τα χακί μισθολόγια είναι »πλούσια» και δαπανηρά για το κράτος να συγκρίνουν μισθολόγια,περικοπές και το τι απέμεινε σε στρατιωτικούς και σε άλλους. Τα στοιχεία , έγραψε, είναι πάντα διαθέσιμα.
troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: