ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές 2012: Απαιτητικά τα θέματα σε Μαθηματικά, Βιολογία

Ομαλά κύλησε και η δεύτερη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, κατά την οποία οι μαθητές εξετάστηκαν στα Γενικής Παιδείας μαθήματα των Μαθηματικών, της Βιολογίας, της Φυσικής και της Ιστορίας.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής, τα φετινά θέματα στα Μαθηματικά ήταν απαιτητικά, εξέταζαν το μεγαλύτερο τμήμα της ύλης, χρειάζονταν αρκετές πράξεις και έδιναν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν οι άριστοι μαθητές.
Σε ό,τι αφορά τη Βιολογία, τα θέματα ήταν επίσης απαιτητικά και για μαθητές που είχαν κατανοήσει τις έννοιες που αναπτύσσονται στα εξεταζόμενα κεφάλαια. Στη Φυσική τα θέματα ήταν πολλά και σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά, ενώ απαιτούσαν κριτική σκέψη και ιδιαίτερη ικανότητα στους μαθηματικούς υπολογισμούς. Τέλος, τα θέματα της Ιστορίας ήταν για πολύ καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές και απαιτούσαν συνδυαστικές και κριτικές ικανότητες. Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται αύριο με τα μαθήματα κατεύθυνσης της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Φυσικής.
Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τροποποίηση του προγράμματος εξαιτίας των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με το τροποποιημένο πρόγραμμα, οι επαναληπτικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11/6 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20/6, δηλαδή μία μέρα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (ξένες γλώσσες, μουσική και σχέδιο) θα ξεκινήσουν μία μέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή την Παρασκευή 15/6, και θα ολοκληρωθούν μία μέρα αργότερα, την Κυριακή 24/6.
Επισημαίνεται ότι από την αναγκαστική τροποποίηση δεν επηρεάζεται καθόλου ο κύριος όγκος των υποψηφίων. Τέλος, την Παρασκευή 15/6 και τη Δευτέρα 18/6 δεν θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: