ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σοκάρουν την Κρήτη οι πέντε αυτοκτονίες μέσα σε λίγα 24ωρα!!!

Πέντε περιστατικά αυτοκτονιών, τέσσερα στο Ηράκλειο και ένα στο Ρέθυμνο, σε διάστημα λίγων ημερών έχουν συγκλονίσει την Κρήτη και έχουν βυθίσει στο πένθος τέσσερις οικογένειες.

Το φαινόμενο λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και προκαλεί αναστάτωση καθώς η λίστα των συνανθρώπων μας που αποφάσισαν και έβαλαν τέλος στη ζωή τους μακραίνει.
Το σκηνικό του τελευταίου δράματος ξεκίνησε στις 16 Μαΐου στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ένας 57χρονος βρέθηκε νεκρός ενώ σοκ προκαλεί σημείωμα που άφησε πίσω του στο οποίο ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια του εξηγώντας ότι πήρε την δραματική αυτή απόφαση λόγω των προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.
Λίγες ώρες μετά, εντοπίστηκε να επιπλέει στην θαλάσσια περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου το πτώμα ενός νεαρού Σύρου. Οι αρχές, εντόπισαν στο πτώμα του άτυχου νεαρού το πορτοφόλι του μέσα στο οποίο υπήρχε υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την απέλαση του από την χώρα σε 30 ημέρες, από το οποίο και εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του. Η υπόθεση ερευνάται, ενώ από την πρώτη στιγμή το σενάριο της αυτοκτονίας ήταν το επικρατέστερο.
Την ίδια ημέρα, μια ακόμη τραγική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας.
Με διαφορά λίγων ωρών ένας 69χρονος άνδρας κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού του σε περιοχή του Ρεθύμνου. Τον άτυχο άνδρα εντόπισε περαστικός που ειδοποίησε τις αρχές που διερευνούν τους λόγους που ο 69χρονος προχώρησε σε αυτή την πράξη απελπισίας.
Την Παρασκευή, 61χρονος, από τον Πύργο, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας φυτοφάρμακο. Τον άτυχο άνδρα εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο ενώ βρέθηκε σημείωμα μέσω του οποίου ο αυτόχειρας δεν εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη απελπισίας ωστόσο αποχαιρετούσε τους οικείους του.
Λίγες ώρες αργότερα, νέα τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή των Αθανάτων. Ο αυτόχειρας, ηλικίας 72 χρόνων, έβαλε τέλος στη ζωή του πάνω στην αγχόνη.
Τον ηλικιωμένο βρήκαν τα ίδια του τα παιδιά, που ήρθαν αντιμέτωπα με το φρικτό θέαμα του απαγχονισμένου πατέρα τους.
Ημερίδα για τις αυτοκτονίες
Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Νομού Λασιθίου, συνδιοργανώνουν ημερίδα την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο REX.
Το θέμα της ημερίδας είναι «Αυτοκτονία στην Εποχή μας. Μπορούμε να την προβλέψουμε;», με σκοπό τη ρεαλιστική απεικόνιση του αριθμού των αυτοκτονιών στην Κρήτη (και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Λασιθίου) και πως αυτή επηρεάζεται από την αλλαγή των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών ζωής.
Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: