ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νεκρό 2χρονο αγόρι που ήπιε τοξικό υγρό καλλιέργειας κάνναβης

Σοκάρει η αντίδραση της μητέρας ενός δίχρονου αγοριού που πέθανε εξαιτίας της δικής της εγκληματικής αμέλειας στη Μεγάλη Βρετανία. Η γυναίκα μόλις έχει δικαστεί για το έγκλημα που στέρησε τη ζωή από το μόλις δύο ετών αγοράκι της και εμφανίζεται να βγαίνει χαμογελαστή και ικανοποιημένη από την έκβαση της δίκης.
Η ποινή - χάδι που επέβαλε το δικαστήριο του Μπράντφορντ προβλέπει μόλις 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου!
Η τραγωδία συνέβη στο σπίτι της 24χρονης Λορίν Μπουθ στο Χάντερσφιλντ στην Αγγλία, όπου καλλιεργούσε κάνναβη. Ενώ εκείνη κοιμόταν ο δίχρονος γιος της, Άαρον, δίψασε και, νομίζοντας ότι πίνει τον αγαπημένο του φρουτοχυμό, ήπιε τοξικό υγρό καλλιέργειας κάνναβης.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, το άτυχο παιδάκι δεν είχε τραφεί από τη μητέρα του και ήταν υπερβολικά πεινασμένο, όταν ήπιε το υγρό. Πέθανε ύστερα από 11 μέρες νοσηλείας, καθώς υπέστη αρκετά εσωτερικά τραύματα, όπως εγκαύματα στο στομάχι, το πάγκρεας και τη σπλήνα.
Το μπουκάλι περιείχε μια εξαιρετικά τοξική συγκέντρωση υδροξειδίου του καλίου, ή καυστική ποτάσα, και δύο κουταλάκια του γλυκού θα ήταν μια μοιραία δόση.
Το μοιραίο βράδυ, η Μπουθ και ο σύντροφος της ξύπνησαν όταν άκουσαν έναν δυνατό γδούπο και βρήκαν τον Άαρον στο πάτωμα με μωβ στόμα και χείλια. Το παιδάκι βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο, εξαιτίας της αμέλειας της μητέρας του.
Ωστόσο, ο δικαστής που δίκασε τη μητέρα δήλωσε ... ικανοποιημένος που η Μπουθ έδωσε σε κάποιους τρίτους να της προσέχουν το άλλο της παιδί, ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο.
Όπως είπε, κανείς δεν πιστεύει ότι η Μπουθ έκανε κάτι ηθελημένα και ότι το «ατυχές περιστατικό» οφείλεται στη λανθασμένη της κρίση για τις συνέπειες του να αφήσει το τοξικό υγρό σε προσβάσιμο σημείο.
Και κατέληξε λέγοντας ότι η ποινή που της επιβλήθηκε είναι υπέραρκετη ώστε να συνειδητοποιήσει την πράξη της.
Ίσως όμως δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στο συγκεκριμένο δικαστήριο τη συγκεκριμένη μέρα, συντελέστηκε ένα δεύτερο έγκλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: