ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέο προκλητικό άρθρο της Bild: Προσοχή στα υποτιμημένα «ελληνικά» ευρώ!

Στο γνωστό της ύφος η γερμανική Bild προειδοποιεί τους Ευρωπαίους να ξεφορτωθούν τα ''ελληνικά'' ευρώ, αν και ήδη έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το ότι δεν υπάρχουν εθνικά νομίσματα στην ευρωζώνη.
 
Αφορμή στάθηκε η πρόταση του γερμανού καθηγητή και μέλους του οικονομικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Τσαρλς Μπλανκάρτ, τα ευρώ που έχουν τυπωθεί στην Ελλάδα να γίνουν νέο νόμισμα της Ελλάδας αλλά με πολύ μικρότερη αξία.
Επρόκειτο ωστόσο για μια ανεπίσημη σκέψη, και όχι επίσημη τεχνική μελέτη ή σχέδιο.
Ποια είναι αυτά τα ευρώ και πως διακρίνονται; Πρόκειται για χαρτονομίσματα που τυπώνονται στην Ελλάδα και τα οποία διακρίνονται από τον αριθμό Υ που έχουν στο σειριακό αριθμό τους.
Το γεγονός όμως ότι τα χαρτονομίσματα αυτά τυπώνονται από την Τράπεζα της Ελλάδας στην χώρα μας δεν τα καθιστά διαφορετικά από όλα τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα (πολλαπλάσια ή υποδιαιρέσεις) του ευρώ. Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν τυπώνει όλα τα χαρτονομίσματα αλλά μόνο εκείνα των 10 ευρώ, καθώς η χώρα μας έχει αναλάβει την εκτύπωση των δεκάευρων, τα οποία φυσικά κυκλοφορούν παντού στην Ευρώπη. Επομένως, δεν υπάρχουν «ελληνικά ευρώ» αλλά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ που έχουν τυπωθεί στην Ελλάδα.
Στο κινδυνολογικό, απαράδεκτο άρθρο της η Bild προειδοποιεί λοιπόν τους Ευρωπαίους να ξεφορτωθούν οπωσδήποτε τα "ελληνικά" ευρώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: