ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πόσοι θα εισαχθούν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Διαβάστε τον αριθμό εισακτέων ανά τμήμα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας
Τον αριθμό εισακτέων ανά τμήμα ανακοίνωσε σήμερα (10/05), το υπουργείο παιδείας.Φέτος θα μπουν στα πανεπιστήμια 2,22% περισσότεροι εισακτέοι σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας τον αριθμό των εισακτέων που θα εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 76.094 άτομα, έναντι 74.440 που ήταν πέρυσι. Περίπου 45.000 θα είναι οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια και περίπου 32.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ
Για να δείτε τους εισακτέους ανά τμήμα διαβάστε εδώ
Για να δείτε του εισακτέους στις ειδικές κατηγορίες δείτε εδώ
Στον παραπάνω αριθμό εισακτέων προστίθενται και οι θέσεις εισακτέων:
1.Για τις Στρατιωτικές Σχολές
2.Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
3.Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
4.Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ)
5.Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ)
Από τον ανωτέρω συνολικό αριθμό των 76.094 θέσεων διατίθενται:
ποσοστό 90% των θέσεων των Πανεπιστημίων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και ποσοστό 69% των θέσεων των ΤΕΙ, της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, στους μαθητές της Γ΄ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και τους αποφοίτους Λυκείων που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων. Τα ανωτέρω ποσοστά θέσεων αναμένεται να διεκδικήσουν 87.491 περίπου εν δυνάμει υποψήφιοι, δηλαδή όσοι από τους 72.035 μαθητές της Γ΄ τάξης ημερήσιου ΓΕΛ και τους 375 μαθητές της Γ΄ τάξης ημερήσιου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) θα υποβάλλουν τελικά μηχανογραφικό δελτίο και οι 15.081 απόφοιτοι προηγούμενων ετών που υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις.
ποσοστό 10% των θέσεων των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, σε υποψήφιους που δε συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις το έτος 2012 και είναι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των ημερήσιων Γενικών Λυκείων ή Ημερήσιων ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) τα έτη 2010 ή 2011. Για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων. Τα ανωτέρω ποσοστά θέσεων αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 12.000 με 15.000 υποψήφιοι. Ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων θα γνωστοποιηθεί μετά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
ποσοστό 20% των θέσεων των Τ.Ε.Ι., της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης στους υποψηφίους ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των τεσσάρων μαθημάτων. Για τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων της Αστυνομίας και τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων. Το ποσοστό αυτό θα διεκδικήσουν 21.141 περίπου εν δυνάμει υποψήφιοι ημερήσιων ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’)
ποσοστό 1% των θέσεων των Τ.Ε.Ι., της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης στους υποψηφίους Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α) που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των δύο μαθημάτων. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με απόφαση του αντίστοιχου Υπουργείου.
Ποσοστό 1% πέρα από τον αριθμό εισακτέων, διατίθενται για τους μαθητές και αποφοίτους των Εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς και τους υποψηφίους Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες πανελλήνιες εξετάσεις της Δ΄ τάξης των Λυκείων αυτών.
Ειδικές θέσεις εισακτέων
Ο αριθμός των επιπλέον θέσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) αντιστοιχεί στο 15,9% του φετινού συνολικού αριθμού των εισακτέων έναντι του 10,8% του αντίστοιχου αριθμού πέρυσι. Η διαφορά προκύπτει από την αύξηση του αριθμού των ειδικών θέσεων φέτος .
Στα ΤΕΙ
Στα μηχανογραφικά των υποψηφίων φέτος θα υπάρχει, το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και 14 τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία πέρυσι δεν δέχθηκαν εισακτέους.
Νέους σπουδαστές αντίθετα δεν θα δεχτούν ούτε και φέτος έντεκα ΤΕΙ, τα οποία είχαν μείνει εκτός μηχανογραφικού και την περυσινή χρονιά.
Τα τμήματα των ΤΕΙ που δεν θα δεχτούν εφέτος νέους εισακτέους είναι:
ΤΕΙ Αθήνας: Νοσηλευτική Β'
ΤΕΙ Ηπείρου: Ιχθυοκομείας και Αλιείας (Ηγουμενίτσα)
ΤΕΙ Ηπείρου: Τουριστικών επαγγελμάτων
ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Τεχνολογίας, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μουδανίων)
ΤΕΙ Ιονίων νήσων: Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Λευκάδα)
ΤΕΙ Καβάλας: Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών (παράρτημα Δράμας)
ΤΕΙ Λάρισας: Ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων (παράρτημα Τρικάλων)
ΤΕΙ Λάρισας: Τουριστικών επιχειρήσεων
ΤΕΙ Μεσολογγίου: Μηχανολογίας και Υδάτινων πόρων
ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας: Διοίκησης και συστημάτων εφοδιασμού (παράρτημα Γρεβενών)
ΤΕΙ Πάτρας: Εμπορίας και διαφήμισης (παράρτημα Αμαλιάδας)
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: