ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού...
Ο Ολυμπιακός τοποθετείται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, αν και υπάρχει μία πιθανότητα να βρεθεί στο 2ο, εάν είτε η Μπράγκα (δίνει έναν προκριματικό) είτε η Ντιναμό Κιέβου (δίνει 2 προκριματικούς) αποκλειστούν πριν φτάσουν στη φάση των ομίλων.
Η ακριβής λίστα με τους πιθανούς αντιπάλους των "ερυθρολεύκων" θα οριστικοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι 2 γύροι των πλέι οφ (ζώνη πρωταθλητών και ζώνη μη πρωταθλητών), ήτοι στις 24 Αυγούστου.

3ο γκρουπ
Ολυμπιακός (Ελλάδα) 61.420
Άγιαξ (Ολλανδία) 58.103
Βασιλεία (Ελβετία) 53.360
Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 50.920
Άντερλεχτ (Βέλγιο) 48.480
Γιουβέντους (Ιταλία) 46.996
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 46.066
Κοπεγχάγη (Δανία) 46.505


Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού
Σε πρώτη φάση, η εικόνα για τον Παναθηναϊκό είναι πιο ξεκάθαρη. Οι "πράσινοι" μπαίνουν στη διοργάνωση στον 3ο προκριματικό γύρο της ζώνης των μη πρωταθλητών, στο γκρουπ των ισχυρών, και πιθανοί αντίπαλοι είναι η Βασλούι (Ρουμανία), η Φέγενορντ (Ολλανδία) κι η Μάδεργουελ.
Από εκεί και πέρα, περιμένει την 23η Μαΐου, όταν θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Δανίας, που θα κρίνει την τελευταία θέση στα γκρουπ των ισχυρών και των ανίσχυρων. Η Νόρτζελαντ κι η Κοπεγχάγη ερίζουν για τον τίτλο και η χαμένη της υπόθεσης θα βρεθεί στην 3η προκριματική φάση των μη πρωταθλητών. Η Νόρτζελαντ προπορεύεται με 2 βαθμούς κι αν κατακτήσει στο πρωτάθλημα, τότε η Κοπεγχάγη, λόγω της υψηλής βαθμολογίας της, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών, υποβιβάζοντας τη βελγική Μπριζ, που θα είναι κι αυτή πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Εάν η Κοπεγχάγη κατακτήσει τον τίτλο, τότε η Μπριζ παραμένει στο γκρουπ των ισχυρών κι η Νόρτζελαντ καθίσταται πιθανή αντίπαλος των "πρασίνων".
Εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί, τότε θα τοποθετηθεί ξανά στο γκρουπ των ισχυρών στο γύρο των πλέι οφ των μη πρωταθλητών. Αυτό διότι μόνο η Ντιναμό Κιέβου (από τον 3ο προκριματικό) και η Μπράγκα (που μπαίνει στο "παιχνίδι" στα πλέι οφ) διαθέτουν υψηλότερο συντελεστή από την ελληνική ομάδα. Αιτία είναι οι "εκπρόσωποι" των κορυφαίων πρωταθλημάτων, οι οποίοι δεν έχουν επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία 5ετία κι έτσι θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των ανίσχυρων.
Εκεί είναι κι η "παγίδα" για το "τριφύλλι", αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει σίγουρα κάποια εκ των Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ. Σε αυτό το καρέ των πιθανών αντιπάλων θα προστεθεί αυτός με τον υψηλότερο συντελεστή από όσες ομάδες προκριθούν μαζί με τον Παναθηναϊκό από τον 3ο προκριματικό γύρο. Σε περίπτωση, πάντως, που ο Παναθηναϊκός προκριθεί στη φάση των ομίλων του Champions League, θα τοποθετηθεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας (δείτε πιθανούς αντιπάλους στην ανάλυση του Ολυμπιακού).
Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο, τότε θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa League (στους ισχυρούς). Σε περίπτωση που αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League, συνεχίζει στη φάση των ομίλων του Europa League.
3ος προκριματικός γύρος-8 ομάδες (ζώνη μη πρωταθλητών)
Δυνατοί
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 62.026
Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 50.920
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 41.615
Δείτε περισσότερα στο  contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: