ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Χρυσαυγίτης ελεγκτής τρόλεϊ σε μετανάστες: «Εγέρθητω ρε, εδώ είναι Ελλάδα»

Ένα πραγματικά «περίεργο» περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης σε δρομολόγιο του τρόλεϊ. Ένας ελεγκτής που αυτοπροσδιορίστηκε ως φασίστας-χρυσαυγίτης προπηλάκισε και απαίτησε από δύο αλλοδαπούς να «εγερθούν» μόλις αυτός μπήκε στο όχημα.

Το περιστατικό δημοσιεύεται στο tovima.gr και έγινε στην γραμμή του τρόλεϊ 13 στην Ακαδημίας. Δύο αλλοδαποί που έχουν μπει στο τρόλεϊ έχουν πάρει δύο μη επικυρωμένα εισιτήρια από δύο κυρίες, τα οποία δεν πρόλαβαν να «χτυπήσουν», καθώς έκλεισε το μηχάνημα με την εμφάνιση του ελεγκτή.
Την ώρα εκείνη είχαν εισιτήρια που δεν είχαν προλάβει να επικυρώσουν και άλλοι επιβάτες, κατά κύριο λόγο Έλληνες, για τους οποίους ο ελεγκτής αδιαφόρησε καθώς πήγε να ελέξγει πρώτα τους άνδρες από το Μπαγκλαντές. Μόλις έφτασε μπροστά τους άρχισε να φωνάζει «Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα» ενώ χειροδίκησε εναντίον τους σπρώχνοντάς τους προς τη μεσαία πόρτα του τρόλεϊ από το βάθος όπου βρίσκονταν.
Μία επιβάτις διαμαρτυρήθηκε και τον επέπληξε όμως αυτός δεν της έδωσε σημασία, όμως αυτή τον ακολούθησε στην έξοδό του από το τρόλεϊ, όπως έκανε και άλλη μία γυναίκα. Μία από τις γυναίκες που του εξέφραζαν την δυσφορία τους για το περιστατικό του είπε πως θα του κάνει μήνυση δείχνοντάς του την σταθμευμένη κλούβα των ΜΑΤ που ήταν σε μικρή απόσταση από το σημείο.
Αυτός συνέχισε να αδιαφορεί και φωνάζοντας «εγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω». Πέρασαν περίπου δέκα λεπτά λογομαχίας και καθ'όλη την διάρκεια ο ελεγκτής δεν δίσταζε να απειλήσει τους μετανάστες πως θα χειροδικήσει εναντίον τους. Τελικά ο ίδιος σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο αφήνοντας τους περαστικούς να συζητούν για το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: