ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Παρέλαβε τη διερευνητική ο κ. Βενιζέλος!!!

«Δεν δηλώνω αισιόδοξος, δηλώνω όμως υπεύθυνος» και για αυτό «θα κάνω προσπάθεια να αποδώσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού μία κυβέρνηση, όπως τη θέλησε:
συνεργασίας, ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραλαμβάνοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Υπογράμμισε ότι θα «εξαντλήσει» τις δυνατότητες αυτής της διερεύνησης για το σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που περιλαμβάνει κατ΄αρχήν τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖα και τη Δημοκρατική Αριστερά αλλά και άλλα κόμματα που είναι αντιμνημονιακά αλλά κινούνται εντός ευρωζώνης».
Ο κ. Βενιζέλος, ξεκινά αμέσως στις 6 το απόγευμα τις επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ενώ αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και μεταθέτει χρονικά στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Η συνάντηση με το πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στην αρχή της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε:
«Θα κάνω προσπάθεια να αποδώσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού μία κυβέρνηση, όπως τη θέλησε: συνεργασίας, ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό».
Στην ευχή του Κάρολου Παπούλια, να βρεί τη δύναμη «και να πετύχετε αυτό που είπατε γιατί νομίζω ότι οι καιροί ου μενετοί», ο κ. Βενιζέλος απάντησε:
« Αρκεί να σταθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες και θα κινηθούμε καλόπιστα, για να διευκολύνουμε και το δικό σας έργο στη φάση της διαβούλευσης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία σας».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» και ακολούθησε συζήτηση εκτός τηελοπτικών καμερών.
Αμέσως μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:
«Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου έδωσε τη διερευνητική εντολή, προκειμένου να κάνουμε και εμείς την προσπάθεια που απαιτείται κατά το Σύνταγμα προκειμένου να διαμορφωθεί πλειοψηφία στη Βουλή, ικανή να στηρίξει μια Κυβέρνηση.
Όπως ξέρετε, η δική μας πρόταση ήταν και είναι να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, μια Κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.
Αυτό είναι εφικτό, παρ' ό,τι η εντολή του ελληνικού λαού δεν είναι δυστυχώς καθαρή, αλλά είναι καθαρό ότι ο λαός θέλει σταθερότητα, θέλει να αποφύγουμε τις εκλογές, θέλει μια Ελλάδα μέσα στο ευρώ, θέλει μια Ελλάδα που να είναι σε καλύτερη θέση, θέλει καλύτερες συνθήκες ζωής για τους Έλληνες, μεγαλύτερη ασφάλεια μεγαλύτερη προοπτική μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Είναι υποχρέωση όλων των κομμάτων να βοηθήσουν. Θα απευθυνθώ σε όλα τα κόμματα, αρχίζοντας από τις δυνάμεις που έχω προσδιορίσει ως φιλοευρωπαϊκές, ως αυτές που πρέπει κατ’ ελάχιστο να μετέχουν σε μια παρόμοια Κυβέρνηση. Αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Αλλά, φυσικά, θα απευθυνθώ σε όλες τις δυνάμεις, γιατί δεν θεωρώ τις λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις πως βρίσκονται εκτός του πλαισίου αυτού, εφόσον είναι δεδομένο ότι θέλουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, θέλουμε κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο».
Στη διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου, ότι ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως θα βρεθεί στη συνάντηση που θα έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον κ. Παπούλια και αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιμένει πως «ίσως θα πρέπει να φτάσουμε μέχρι εκεί», ο κ. Βενιζέλος σχολίασε:.
«Ούτως ή άλλως, η βάση της διαβούλευσης προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ακόμη κι αν το αποτέλεσμα της δικής μου διερευνητικής εντολής είναι ένα αποτέλεσμα θετικό, πρέπει να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να συνεχίσει ο ίδιος τη διαδικασία και να φτάσουμε σε σχηματισμό Κυβέρνησης.
Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν δηλώνω αισιόδοξος, δηλώνω όμως υπεύθυνος και προσανατολισμένος σε αυτό το στόχο, που πιστεύω ότι υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Και θα το κάνουμε αυτό με μετριοπάθεια, με σεβασμό σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με σεβασμό στην εντολή του ελληνικού λαού για συνεργασία. Μας είπε ο Έλληνας πολίτης πως δεν εμπιστεύεται κανένα Κόμμα μόνο του και αυτό το έχουμε αντιληφθεί και θα κάνουμε αυτό που μας ζητάει».
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: