ΣΙΝΕ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Συγκλονίζει η νέα «μνημονιακή» αυτοκτονία συνταξιούχου

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ακόμη μιας αυτοκτονίας για οικονομικούς λόγους στη χώρα μας.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στο δασάκι του Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια, όπου ο ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος.

Στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη. Ήταν, και πάλι, οικονομικοί.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει σήμερα και η βρετανική Telegraph, που επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο απόσπασμα του σημειώματος: «Μόνο ένας πολιτικός, όπως η Θάτσερ, θα μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση».
«Ο 61χρονος πατέρας δύο παιδιών, χρωστούσε χρήματα στις τράπεζες και την εφορία και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Η Ελλάδα, η οποία είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, αντιμετωπίζει τώρα ένα κύμα ανθρώπων που αφαιρούν τη ζωή τους από τότε που η χώρα βυθίστηκε στην οικονομική κρίση», αναφέρει το δημοσίευμα.
Στο σημείωμα του - που φέρει ημερομηνία 29/5/2012 και το όνομα Αλέξανδρος - αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΕΛ.ΑΣ δεν ξέρει αν υπάρχω. Γυναίκες και ποτά δεν έχω δει ποτέ. Καφενείο δεν με έχει δει. Το μόνο παράπτωμα είναι ότι δούλευα από το πρωί έως το βράδυ. Eγινα ελεύθερος επαγγελματίας και φεσώθηκα μέχρι το λαιμό και με καλούν τώρα στα 61 μου να πληρώσω για αυτό. Εύχομαι τα εγγόνια μου να μην γεννηθούν στην Ελλάδα μιας και δεν θα αποτελείται από Eλληνες. Από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουν την ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά θα τα έχουν καταργήσει τελείως. Μόνο ένας πολιτικός, όπως η Θάτσερ, θα μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση».
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: