ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

"Κλείδωσε" η συμφωνία για την επάνοδο της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ

Σε σπίτι των Βορείων Προαστίων «κλείδωσε» αργά το βράδυ της Κυριακής η συμφωνία για την επάνοδο της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γιάννης Μιχελάκης και ο γιος της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστας.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας ανακοινώνεται επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας αφού πρώτα θα έχουν ενημερωθεί τα κομματικά όργανα της Συγγρού. Μετά από τη συνεδρίαση που θα γίνει στα γραφεία του κόμματος, επί της Λεωφ. Συγγρού, αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις -δηλώσεις περί του πολιτικού «γάμου» με τον κ. Σαμαρά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέρχεται δριμύτερη, δύο χρόνια μετά τη διαγραφή της και τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές οι κκ. Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) και Ελ. Αυγενάκης (Ηράκλειο) και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπη). Στις λίστες θα συμμετέχει και ο κ. Ι. Οικονόμου (στη Β΄Αθήνας και θα τοποθετηθεί μετά τον κ. Ι. Παπαθανασίου της ΝΔ), ενώ ο κ. Δ. Ζαφειριάδης θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στη Συμμαχία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το κείμενο που θα «συνοδεύσει» την ανακοίνωση της συνεργασίας, στο οποίο θα υπάρχει σαφής αναφορά ότι η Ν.Δ. παραμένει προσηλωμένη στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες, θα επισημαίνεται πως χρειάζονται αλλαγές και τροποποιήσεις στους όρους του μνημονίου και πως απαιτείται στήριξη των χαμηλών εισοδηματικά τάξεων, ενώ θα δίνεται και έμφαση στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Κράτος.
Η επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. δεν σημαίνει και οριστικό τέλος για τη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού επί της ουσίας πρόκειται για κοινή κάθοδο των δυο κομμάτων στις εκλογές.
Λόγω της πρόβλεψης του εκλογικού νόμου ότι δεν δίνεται το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμάτων, θα ανασταλεί με μια μορφή η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ώστε να προχωρήσει η συνεργασία, χωρίς προβλήματα.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: