ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τίμησαν τη μνήμη του Μιχάλη Κρητικόπουλου

Φιλικό αγώνα στη μνήμη του Μιχάλη Κρητικόπουλου έδωσαν, την Τετάρτη (16/5), οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού και της Ένωσης Παλαιμάχων Πειραιά, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του σπουδαίου άσου των Πειραιωτών, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 10 χρόνια.
Επίσης, οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού τίμησαν και τον πρόεδρο των νταμπλούχων Ελλάδας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, με ένα κύπελλο το οποίο παρέλαβαν ο Τάσος Μητρόπουλος και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Πριν από την έναρξη της αναμέτρηση δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις στην οικογένεια του Μιχάλη Κρητικόπουλου και όχι μόνο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τους ανθρώπους του μεγάλου σκόρερ της ιστορίας της ομάδας μας. Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ κ. Μπαρμπής, καθώς και ο πρόεδρος του ομίλου UNESCO, κ. Μαρωνίτης. Φυσικά, ο Σύνδεσμος Βετεράνων του Ολυμπιακού και η Ένωση Παλαιμάχων Πειραιά έδωσαν τιμητικές πλακέτες στην οικογένεια του Μιχάλη Κρητικόπουλου, όπως και ο Δήμαρχος Καισαριανής, κ. Καμπάκας αλλά και ο σύλλογος Δόξα Αγίας Άννας.
Οι δύο ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Πειραιά. Για την ιστορία, στο αγωνιστικό κομμάτι οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού επικράτησαν των αντιπάλων τους με σκορ 5-2. Δύο τέρματα σημείωσε ο Τάσος Μητρόπουλος και από ένα οι Καλύκας, Μπονόβας και Καλογερόπουλος.


Μαζί με την αρχική 10άδα, αποτελούμενη από τους Κελεσίδη, Γκαϊτατζή, Δαμιανίδη, Λιόλιο, Αγγελή, Μίχο, Μαργιόλη, Κτενά, Σταυρόπουλο και Καλτσά, εντός των γραμμών του γηπέδου υπήρχε η προτομή του μεγάλου άσου του παρελθόντος του Ολυμπιακού. Μία κίνηση η οποία έφερε ρίγη συγκίνησης σε όσους επέλεξαν να βρεθούν στις εξέδρες του Καραϊσκάκη.


Πέραν των προαναφερθέντων Βετεράνων, στη φιλική αναμέτρηση συμμετείχαν οι Κουμαριάς, Γαϊτανάρος, Ρούσσος, Αρζινός, Μπαρμπαρής, Σταμάτης, Πολίτης, Βέλλιος, Βασιλειάδης, Κοττάκης, Σταμάτης, Πολίτης, Σάννης, Ρουμελιώτης. Στη συνέχεια έγιναν περαιτέρω αλλαγές και στο ματς πέρασαν οι Παπαμιχαήλ, Βούζας, Βαμβακούλας, Ιωαννίδης, Κοκκολάκης, Ξανθόπουλος, Τσαλουχίδης, Μητρόπουλος, Τσιαντάκης, Προτάσοφ, Γκόγκιτς. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την είσοδο στο γήπεδο και των Γεωργουδάκη, Καλογερόπουλου, Μπονόβα, Σαββίδη, Ασπρογέρακα, Γκαβέζου, Καλύκα και Γλύκα.


Διαιτητές του πρώτου αγώνα ήταν οι Γιαννακουδάκης, Παλιβός, Ζάχαρης, ενώ τον δεύτερο αγώνα διαιτήτευσαν οι Κολοκυθάς, Κωνσταντινίδης, Παπίλιας. Τέταρτος διαιτητής και στις δύο αναμετρήσεις ήταν ο κ. Φάρος.


Η μεικτή ομάδα της Ένωσης Παλαιμάχων Πειραιά αποτελείτο από ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί στις εξής ομάδες: Αίας Σαλαμίνας, Αργοναύτης, Ατρόμητος, Αιγάλεω, Εθνικός, Εθνικός Αστέρας, Βύζας Μεγάρων, Δόξα Πειραιά, Δραπετσώνα, Ελλάς Ποντίων, Ερμής Κορυδαλλού, Ηρακλής Νικαίας, Ιωνικός, Κερατσίνι, Μοσχάτο, Νέα Πέραμος, Πανελευσινιακός, Πέραμα, Προοδευτική.


Το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα έδωσε ο θρυλικός Ηλίας Ρωσίδης, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες της ιστορίας του Ολυμπιακού. Μεταξύ αυτών ήταν οι Δαρίβας, Πολυχρονίου, Υφαντής, Καραπατής, Στεφανάκος, Μπέσης, Ζαντέρογλου, Βαΐτσης, Νίκος Σιδέρης, Σ. Γκαβέζος, Μουκέας, Σπετσέρης, Γιούτσος, Τσικιτζέλας, Τζανετουλάκος, Ψύχος, Κασελίμης, Τσατσαρίδης, Κοντομός, Καψιμάλης, Πλακίδης, Ηλιόπουλος, Σκορδαλιός, Νικολακάκος, Γιούτσος, Καραβίτης, Σορώτος, Ντουλγέρογλου, Μιχάλης Γουλανδρής και ο Πέτρος Ρηγούτσος. Στο Καραϊσκάκη βρέθηκε και ο σπουδαίος Βασίλης Μποτίνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: