ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αποχώρησε από το ΛΑΟΣ και ο Δαραβίγκας!

Με επιστολή του, ο Γιάννης Δαραβίγκας εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από το ΛΑΟΣ.
Ολόκληρο το κείμενο:

«Στις 17 Ιουνίου 2012 θα τελειώσει η πρώτη πράξη του συγχρόνου Ελληνικού δράματος που άρχισε τον Οκτώβριο του 2009. Η δεύτερη και τελευταία πράξη θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο ακόμα και κάπου εκεί, γύρω στην άνοιξη του 2013, η χώρα θα αρχίσει να κάνει τα πρώτα δειλά και αβέβαια βήματα για να σταθεί στα πόδια της.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια γνωρίσαμε και βιώσαμε την συνειδητή διάλυση της Ελλάδος από μια μερίδα πολιτικών και του συστήματος που τους στήριξε.
Επειδή όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού, οι περισσότεροι πρωταίτιοι της καταστροφής αλλά και οι συνεργοί τους τιμωρήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες.
Όμως δεν τελειώσαμε ακόμα με τα κατάλοιπα που βρίσκονται σε διάφορους χώρους, τον πολιτικό, τον οικονομικό, τον μιντιακό, προσπαθούν πάλι σήμερα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων φορώντας την μάσκα του σωτήρα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, ανέτρεψαν το μέχρι τότε πολιτικό σκηνικό, και δεν έδωσαν στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό την δυνατότητα να εκπροσωπηθεί στην Βουλή. Η απόφαση αυτή των Ελλήνων πολιτών είναι σεβαστή και δεν επιδέχεται κρίσεις και σχόλια.
Η αποτυχία του ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές δεν αιφνιδίασε. Λάθη τακτικής και εσφαλμένες επιλογές σε πολιτικές και πρόσωπα, που είναι αναπόφευκτα σε κάθε ζωντανό πολιτικό οργανισμό, είχαν ως αποτέλεσμα την διάρρηξη της σχέσεως εμπιστοσύνης που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των πολιτών και του κόμματος.
Όμως η επανάληψη των ίδιων λαθών εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα έχει ως αποτέλεσμα την παραμονή του ΛΑ.Ο.Σ. και πάλι, εκτός Κοινοβουλίου.
Σε ότι με αφορά, προσπάθησα μέσα από τις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ., εδώ και αρκετά χρόνια, να προσφέρω στην πατρίδα μας. Οι Έλληνες πολίτες με τίμησαν δύο φορές με την ψήφο τους και τους ευχαριστώ γι΄ αυτό, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να υπηρετήσω τις προσδοκίες τους, αφού το ποσοτικό κριτήριο στις εκλογές είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εκλεξιμότητα.
Επειδή ποτέ μου δεν είχα την φιλοδοξία να γίνω επαγγελματίας υποψήφιος βουλευτής, και ο πολιτικός καιροσκοπισμός με στόχο την ανεύρεση κομματικής στέγης μου προκαλεί αποστροφή, αποφάσισα να παραμείνω κομματικά ανενεργός αλλά πολιτικά και κοινωνικά μάχιμος. Έτσι θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις και να υπηρετώ τις θέσεις μου για την κοινωνική δικαιοσύνη και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Εύχομαι και ελπίζω, οι εκλογές της 17ης Ιουνίου να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την κοινωνική, ηθική, πολιτική και οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: