ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Θέμα ημερών η επιστροφή της Ντόρας στη Νέα Δημοκρατία

Οι συζητήσεις γίνονται απευθείας μεταξύ των δύο αλλά και μέσω διαμεσολαβητών, οι οποίοι ασκούν αφόρητες πιέσεις ώστε η Κεντροδεξιά να ανασυγκροτηθεί, να απαληφθεί το φάσμα της διάσπασης και η ΝΔ να βαδίσει ενισχυμένη προς τις κάλπες έναντι μιας δυναμικής ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πυρετώδεις αυτές συνομιλίες δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές αφού η σχέση Ντόρας-Σαμαρά τραυματίστηκε από τη διαγραφή και τη διάσπαση αλλά, επιπλέον, είναι επιβαρυμένη με προβλήματα δεκαετιών, όταν ο κ. Σαμαράς διέσπασε τη ΝΔ ιδρύοντας την Πολιτική Ανοιξη, το 1983.
Ωστόσο, οι συνεννοήσεις πραγματοποιούνται στη βάση της κοινής αγωνίας για το μέλλον της χώρας στην ευρωπαική της προοπτική και για την πορεία της οικονομίας. «Ενα ισχυρό ευρωπαικό, φιλελεύθερο, λαικό κόμμα που θα στηρίξει την πορεία της Ελλάδας στην πιό κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας είναι επιθυμία και των δύο»' αναφέρουν πηγές που συνομιλούν μαζί τους.
Στελέχη που πρόσκεινται στην κυρία Μπακογιάννη τονίζουν ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανησυχεί για το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου. «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τους ατυχείς χειρισμούς τους ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά και εκλογικά και φέρουν ακέραιη την ευθύνη γι αυτό. Αν η ΝΔ έρθει δεύτερο κόμμα στις εκλογές και χάσει το μπόνους των 50 εδρών, τότε οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα χρεώσουν και στην Ντόρα την αποτυχία» αναφέρουν.
Εγκυρες πηγές εκτιμούν ότι αν η κυρία Μπακογιάννη επιστρέψει στη ΝΔ τότε, είναι πιθανή και η επιστροφή του Στέφανου Μάνου. Από τη λεωφόρο Συγγρού επισημαίνεται, επίσης, ότι η Ντόρα θα καταλάβει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε περίπτωση επιστροφής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: