ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τι συμβαίνει με την χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ;

Σύμφωνα με πηγές που μεταφέρει το Reuters, η ΕΚΤ διακόπτει διότι ορισμένες τράπεζες δεν έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επιτυχώς.
Το δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο πήγες της κεντρικής τράπεζας αναφέρει ότι η ΕΚΤ διέκοψε την παροχή ρευστότητας με «επιχειρήσεις νομισματικής πολιτικής» (monetary policy operations) προς ορισμένες ελληνικές τράπεζες, καθώς η ανακεφαλαιοποίησή τους δεν έχει εφαρμοστεί.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε εκπρόσωπος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν η ΕΚΤ να μελετά πάγωμα της χρηματοδότησης στις ευάλωτες τράπεζες της χώρας.
Το Δ.Σ. της ΕΚΤ διεξάγει τακτική συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη και το κύριο θέμα στην ατζέντα είναι το ελληνικό πρόβλημα, ειδικά μετά τα στοιχεία που έδειξαν κατακόρυφη αύξηση στις αναλήψεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, εξαιτίας φόβων ότι η χώρα ίσως εξέλθει από την ευρωζώνη.
Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει σε πιο σημείο θα υποχρεωθεί η ΕΚΤ να αλλάξει την πιστωτική πολιτική της, αν συνεχιστούν οι εκροές καταθέσεων.
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές έχουν κατ’ αρχάς συμφωνήσει ήδη να χρηματοδοτήσουν με 25 δισ. ευρώ τις αυξήσεις κεφαλαίου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά τα κεφάλαια δεν έχουν φτάσει σε αυτό. Ωστόσο, την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται να φθάσουν τα πρώτα 18 δισ. ευρώ.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: