ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πέταξαν ναρκωτικά σε δελφίνια κατά τη διάρκεια ρέιβ πάρτυ

Δεν ήταν φυσικά τα αίτια που πέθαναν δύο δελφίνια σε ζωολογικό πάρκο της Ελβετίας καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο θάνατος το θηλαστικών σχετίζεται με ναρκωτικά που έριξαν στην πισίνα άτομα τα οποία συμμετείχαν σε ρέιβ πάρτυ.

Τα δύο δελφίνια βρέθηκαν νεκρά μέσα στην πισίνα τους λίγες ημέρες μετά από ένα ρέιβ πάρτυ που έγινε μέσα στο ζωολογικό κήπο. Στην αρχή οι ειδικοί θεώρησαν πως ο θάνατός τους προήλθε από την ένταση της μουσικής η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στο "σόναρ" τους αλλά οι εισαγγελείς ζήτησαν και τοξικολογική εξέταση διότι υπήρχαν υποψίες σχετικά με τα αντιβιοτικά που χορηγούνταν στα δελφίνια.
Τελικά τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά καθώς ανιχνεύτηκε η ουσία "βουπρενοφρινόλη", που είναι υποκατάστατο ηρωίνης, στα ούρα των ζώων.
Ο θάνατος για τα δύο θηλαστικά ήταν αργός και οι υπάλληλοι του πάρκου δεν μπόρεσαν να κάνουν απολύτως τίποτα για να τα βοηθήσουν. Πλέον γίνονταν έρευνες για εντοπιστούν τα άτομα που, όπως όλα δείχνουν, πέταξαν ναρκωτικά στα δελφίνια.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: