ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

"Μην αφήσετε την ΑΕΚ να διαλυθεί"

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΑΕΚ, η οποία σε διάστημα λίγων ημερών χρειάζεται ένα ποσό κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της από την ΕΠΟ.
Ο αντιπρόεδρος της «Ένωσης», Γιώργος Γρυσμπολάκης με δηλώσεις του απηύθυνε έκκληση στους μετόχους του συλλόγου να μην αφήσουν την ομάδα να διαλυθεί.

Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων», μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», πρότεινε να καλυφθούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ από τους μεγαλομετόχους Παππά-Νοτιά και Supporters, προκειμένου να γλιτώσει τη διάλυση η ΑΕΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Μας λείπουν… κάτι εκατομμύρια και πρέπει να τα βρούμε. Έκανα μια από τις τελευταίες προσκλήσεις, προτείνοντας να καλυφθεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ από τους Παππά, Νοτιά και τους Supporters. Στην ουσία ικετεύουμε πλέον για μια λύση, κάνουμε μια τελευταία έκκληση για να μη διαλυθεί η ΑΕΚ. Ο κ. Παππάς έχει έννομο συμφέρον να μη συμβεί αυτό και ο κ. Νοτιάς έχει βάλει πάρα πολλά λεφτά. Είναι κρίμα γι’ αυτό το ποσό να πάνε όλα χαμένα».


Για το ότι το εγχείρημα των Supporters δεν πήγε καλά: «Νιώθω πολύ άσχημα γιατί δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη. Γι’ αυτό είπα να βάλουμε κι εμείς ως Supporters ό,τι μας αναλογεί. Ο κ. Δημητρέλος έχει στείλει επιστολές στους μετόχους, αλλά δεν βρήκε καμία ανταπόκριση. Πρέπει να καταλάβουν, όμως, ότι η ΑΕΚ έχει μεγάλο πρόβλημα. Ειδικά για την άδεια, θα κάνουμε έφεση τώρα, θα έχουμε 5 μέρες προθεσμία και μετά περιμένουμε. Αν δεν δικαιωθούμε ούτε στο δεύτερο βαθμό, θα πάμε στο CAS, δεν το συζητάμε».


Για το πώς μπορεί να βρει ρευστό η ΑΕΚ: «Αυτό που θέλουμε τώρα είναι χρήματα. Είτε από τους μετόχους, είτε από επενδυτή (που δεν υπάρχει), είτε με το να βγάλουμε νωρίς τα διαρκείας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση προχωράμε και θα τα θέσουμε σε κυκλοφορία τις επόμενες μέρες σε χαμηλότερες τιμές κατά 30%. Θα ξεκινούν οι τιμές τους από 150 ευρώ, θα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις και γενικά θα είναι πολύ προσιτές οι τιμές».


Για το αν αισιοδοξεί για λύση: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη περίοδος και λόγω της οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας. Αν δεν συνέβαινε αυτό, και το θέμα της Εφορίας θα ήταν πιο αντιμετωπίσιμο. Αν υπήρχε κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να προσφύγουμε για έναν διακανονισμό των χρεών με περισσότερες δόσεις. Διότι είναι αδιανόητο με τα τωρινά δεδομένα να καταβάλλει μηνιαίως -αλλά και άλλες ομάδες- 600 και 700.000 ευρώ.
Γίνεται τρομακτική προσπάθεια από τη διοίκηση όλον αυτό τον καιρό. Πραγματικά τρέχουμε παντού για λεφτά. Γι’ αυτό έκανα αυτή την έκκληση. Γιατί η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να πεθάνει. Ελπίζω, λοιπόν, πως έστω και την δωδεκάτη ώρα, θα κάνουν κάτι οι μέτοχοι. Ή έστω θα βγουν στο τηλέφωνο! Δεν μπορούμε να μην τους βρίσκουμε ούτε εκεί».
Για τις ενέργειες του Νικολαΐδη: «Ο Ντέμης κάνει μια μεγάλη προσπάθεια -και πρέπει να του πιστωθεί αυτό- για να σώσει την κατάσταση. Έχουμε κι έναν άλλο εχθρό, όμως, που είναι ο χρόνος. Μέσα σε 5 μέρες η έφεση και μέχρι τις 31 του μήνα η ΕΠΟ πρέπει να στείλει τα στοιχεία στην ΟΥΕΦΑ. Οπότε, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα».
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: