ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τσοτύλι : Επικίνδυνη συνήθεια το τάισμα των αρκούδων

Ολοένα και πιο συχνές γίνονται οι ξαφνικές συναντήσεις κατοίκων του Τσοτυλίου με αρκούδες οι οποίες τριγυρνούν πλέον στα σύνορα του οικισμού.
Το δασαρχείο θεωρεί μάλιστα εξαιρετικά πιθανό κάποια αρκούδα να έχει κάνει και φωλιά σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην άκρη της πόλης. Επιπλέον επειδή... η αρκούδα είναι θηλυκή στο σημείο έχει παρατηρηθεί έντονη κίνηση από αρσενικές αρκούδες.
Αυτό όμως που κάνει την κατάσταση επικίνδυνη είναι η συνήθεια που έχουν ξεκινήσει κάποιοι κάτοικοι να αφήνουν τροφή για τις αρκούδες στα περάσματά τους. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως όσο οι αρκούδες βρίσκουν εύκολα τροφή δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από τον οικισμό και μάλιστα θα γίνουν ακόμα πιο θαρραλέες. Τη στιγμή αυτή τα δύο σωματείο Αρκτούρος και Καλλιστώ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος. Η μια πρόταση αφορά σχέδιο απομάκρυνσης της αρκούδας με εκφοβισμό (δηλαδή ένα συνεργείο από εκπαιδευμένο προσωπικό να προσπαθήσει να τρομάξει την αρκούδα για να τη στείλει βαθιά στο δάσος) και η άλλη τη νάρκωση της αρκούδας και στη συνέχεια μεταφορά της σε άλλη μη κατοικημένη περιοχή.
westtvnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: