ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Επιθεώρηση των έργων του δικτύου ύδρευσης απο τον Δήμαρχο Γρεβενών.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Γ. κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης επισκέφτηκε την Τετάρτη 02 Μαΐου 2012 το χώρο όπου κατασκευάζεται η νέα δεξαμενή ύδρευσης στη θέση «Αμπέλια». Ο κ. Δήμαρχος συνοδεύονταν από την αντιδήμαρχο έργων κα. Πέτρου Αικατερίνη, τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Γ. κ. Βάϊο Χρήστο, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΚΕΓ κ. Κόραβο Βάϊο καθώς και την επιβλέπουσα υπηρεσία και τους αναδόχους του έργου.Η νέα δεξαμενή κατασκευάζεται στα πλαίσια ... του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών & νέες δεξαμενές ύδρευσης». Το έργο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της επόμενης 40ετίας με έτος στόχο το 2043, σύμφωνα με τη συνταχθείσα υδραυλική μελέτη και αφορά την αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης, την επέκτασή του στις περιοχές του νέου σχεδίου πόλης, τον διαχωρισμό 4 (τεσσάρων) υδροδοτικών ζωνών, την επέκταση και αναμόρφωση των υφιστάμενων δεξαμενών (ενίσχυση θόλου υφιστάμενων θαλάμων, ενίσχυση ζώνης θεμελίωσης, αποκάλυψη κτιρίων, κατασκευή νέων υγρών θαλάμων και νέου θαλάμου δικλίδων) την αναβάθμιση και ανακαίνιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τέλος την εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού. Το σύνολο των παρεμβάσεων αφορά 71,0 km αγωγών και 4.500 m3 ωφέλιμου όγκου δεξαμενών.
Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη του Δημάρχου εκτελούνταν η σκυροδέτηση του πυθμένα του δεύτερου υγρού θαλάμου της νέας δεξαμενής. Οι εργασίες σκυροδετήσεων των νέων δεξαμενών στη συγκεκριμένη θέση αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου διμήνου. Η νέα δεξαμενή θα είναι συνολικής χωρητικότητας 750 κυβικών μέτρων και συνολικά με τους υπάρχοντες θαλάμους θα έχει χωρητικότητα 1.250 κυβικά μέτρα και θα αποτελείται από τέσσερις υγρούς θαλάμους και ένα κτίριο δικλείδων. Η νέα δεξαμενή θα υδροδοτεί την περιοχή που βρίσκεται ανάντι των οδών Κ. Ταλιαδούρη, Θ. Λαδά και την περιοχή των εργατικών κατοικιών.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος, αφού ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων αλλά και την κατάσταση της υπάρχουσας δεξαμενής, επισκέφτηκε την οδό Φιλίππου όπου εκτελούνται εργασίες της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του ιδίου έργου και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών.
Νωρίτερα ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε την Οδό Σόλωνος όπου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου προχώρησε, μετά από σχετική έκθεση της Επιτροπής Εξέτασης των Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών του Νομού Γρεβενών, στην κατεδάφιση κτιρίου ιδιοκτησίας του Δήμου Γρεβενών ( δωρεά Κων/νου και Μαίρης Στεργιάδου), το οποίο χαρακτηρίσθηκε επικινδύνως ετοιμόρροπο.


Europa Casino

Δεν υπάρχουν σχόλια: