ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Φήμες για επιστροφή Καστανίδη στο ΠΑΣΟΚ

Τα πάνω κάτω στο κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας έφερε η πρόταση-έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγο της κυρίας Κατσέλη και πρώην υπουργό.

Η συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε την κα Κατσέλη πολύ κοντά στο να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές. Εξέλιξση που προκαλεί την έντονη αντίδραση του έτερου «πυλώνα» της Κοινωνικής Συμφωνίας, του Χάρη Καστανίδη, συνιδρυτή της Κοινωνικής Συμφωνίας και ως πρότινος προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο κ. Καστανίδης έχει προσεγγίσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και διαπραγματεύεται την επιστροφή του στο κόμμα, αφού διαφωνεί με την πρωτοβουλία της κυρίας Κατσέλη να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόταση του κ. Τσίπρα να προτείνει τον κ. Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό προκάλεσε ήδη από χθες την έκρηξη του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «άθλια κομματική συναλλαγή».
Πρώτος απάντησε στον κ. Βενιζέλο ο Χάρης Καστανίδης, εξαπολύοντας, ωστόσο, βολές και προς την πλευρά της κυρίας Κατσέλη. «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο κ. Αρσένης δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της».
Τόσο η κυρία Κατσέλη όσο και ο κ. Καστανίδης είχαν διαφωνήσει εξαρχής για το ποιός θα αναλάβει επικεφαλής του κόμματος. Επικράτησε η άποψη να αναλάβει η κυρία Κατσέλη λόγω της εμπειρίας της στα οικονομικά θέματα και στη διεθνή σκηνή. Τα δύο στελέχη και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν ποτέ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, να συνεννοηθούν πολιτικά και να χαράξουν κοινή στρατηγική.
Δεν αποκλείεται τελικά ο κ. Τσίπρας να επιφέρει τη διάσπαση αυτού του κόμματος που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή αλλά κράτησε ισχυρές δυνάμεις στη Β' Αθηνών και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: