ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Μήνυμα του Βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την ημέρα τερματισμού του Β’ Παγκοσμίου πολέμου

Η 9η Μαΐου είναι η επέτειος του τερματισμού του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
Η ναζιστική Γερμανία στις 9 Μαΐου 1945, υπέγραψε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της στις συμμαχικές δυνάμεις.
Η σημερινή ημέρα είναι μία από της σημαντικότερες μέρες μνήμης. Το αίμα που χύθηκε, η πείνα, οι καταστροφές και όλα τα δεινά που επέφερε στην ανθρωπότητα ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν μπορούν και δεν πρέπει ποτέ να αφεθούν στη λήθη.
Η μνήμη της θηριωδίας του ναζισμού αλλά και η γνώση των συνθηκών ανάπτυξης του είναι χρέος κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.
Οι μεγάλες πληγές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν κλείσει, το γεγονός αυτό όμως δεν απαλλάσσει την ανθρωπότητα από τον κίνδυνο φασιστικών φαινομένων. Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς, εμφανίζονται και σήμερα σε πολλές κοινωνίες ακόμη και σε αυτές που θεωρούνται προηγμένες.
Ο φασισμός κι ο νεοναζισμός στις κατάλληλες συγκυρίες «ξεπηδούν» από το παρασκήνιο στο προσκήνιο, αρχικά συγκαλυμμένα ή μεταμφιεσμένοι σε κάποιου είδους δήθεν εθνικού κινήματος ή ακόμη και ως προστάτες των αδυνάτων και τιμωρών των ισχυρών. Μία σοβαρή οικονομική, θεσμική ή και εθνική κρίση σε συνδυασμό με τη δική μας ανοχή ή αδιαφορία δημιουργεί τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Η 9η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης, καταδίκης και περισυλλογής, αλλά ημέρα επαγρύπνησης και αγώνα απέναντι σε κάθε είδους φασιστικό φαινόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: