ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τελικός Champions League 2012: Bayern – Chelsea 1-1 (3-4 στα πέναλτι) (video)

H Chelsea είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2012, καθώς στον τελικό του Champions League στο Alianz Arena νίκησε την Bayern με 3-4 στα πέναλτι.

Η Bayern έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο τριαντάλεπτο οι Βαυαροί είχαν οκτώ τελικές προσπάθειες με ένα δοκάρι σε σουτ του Robben και απόκρουση του Cech, έναντι καμίας τελικής προσπάθειας από πλευράς Άγγλων που μοιραία περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.
Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους η Chelsea πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 37’ πλησίασε στο γκολ με σουτ του Kalou που εξουδετέρωσε ο Neuer. H Bayern απάντησε άμεσα με τον Gomez να αστοχεί σε τετ α τετ και τελικά οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.
Οι Βαυαροί μπήκαν με ενθουσιασμό και στο δεύτερο μέρος και στο 54’ σωστά ακυρώθηκε γκολ της Bayern καθώς ο Ribery ήταν σε θέση οφσάιντ. Η πίεση των Γερμανών συνεχίστηκε αδιάκοπα και στο 83’ μετά από 25 τελικές προσπάθειες η Bayern άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Muller από σέντρα του Kroos.
Τα λεπτά κυλούσαν, οι Γερμανοί προετοιμάζονταν για… την απονομή και στο 88′ μετά το πρώτο κόρνερ που κέρδισε η Chelsea, o Drogba με κεφαλιά έκανε το 1-1 και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.
Στο 93′ ο Drogba έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Ribery, αλλά ο Cech μπλόκαρε τη μπάλα από την εκτέλεση του Robben και διατήρησε το 1-1. Στο 108′ η Bayern έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Olic να στέλνει τη μπάλα άουτ, μόνος με τον Cech. Τα υπόλοιπα λεπτά δεν έκρυβαν συγκινήσεις και ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Η διαδικασία των πέναλτι
Lahm: 1-0
Mata: Απόκρουση Neuer
Gomez: 2-0
Luiz: 2-1
Neuer: 3-1
Lampard: 3-2
Olic: Απόκρουση Cech
Cole: 3-3
Schweinsteiger: Δοκάρι
Drogba: 3-4
Γκολ: Muller 83’, Drogba 89′
Οι συνθέσεις:
Bayern: Neuer, Boateng, Lahm, Contento, Ribéry (Olic 97′), Robben, Schweinsteiger, Kroos, Tymoshchuk, Müller (Van Buyten 85′), Gomez
Chelsea: Čech, Cole, Luiz, Bosingwa, Cahill, Bertrand (Malouda 73’), Lampard, Mikel, Mata, Drogba, Kalou (Torres 85’)
Δείτε το video με τα γκολ και τα highlights από τον τελικό του Champions League 2012 Bayern – Chelsea 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

Δείτε σε video τη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Champions League 2012 Bayern – Chelsea 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

Δείτε το video με το γκολ του Drogba στον τελικό του Champions League 2012 Bayern – Chelsea 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

Δείτε το video me την απόκρουση του Cech στο πέναλτι του Robben, στον τελικό του Champions League 2012 Bayern – Chelsea 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

Δείτε το video με το γκολ του Muller στον τελικό του Champions League 2012 Bayern – Chelsea 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

sportena

Δεν υπάρχουν σχόλια: