ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Christine Lagarde: Διεθνής αποδοκιμασία και από τα διεθνή ΜΜΕ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις προκλητικές δηλώσεις της Christine Lagarde στην εφημερίδα Guardian, όχι μόνο στο προφίλ της στο Facebook, αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ.
Θυμίζουμε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian, η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει και να δεχθεί να αμβλυνθούν οι όροι της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας και κάλεσε τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους.

Και μπορεί αργότερα η Λαγάρντ να επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις της με ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει το «κύμα» αρνητικών σχολίων.
Η ίδια η εφημερίδα Guardian που φιλοξένησε την επίμαχη συνέντευξη, μετά από βροχή σχολίων και επιστολών από αναγνώστες αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα σκληρό editorial ως απάντηση στην Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι Έλληνες αισθάνονται ταπεινωμένοι από τα σχόλια της Λαγκάρντ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η οικονομική Les Echos.
Με τις αρνητικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν ασχολήθηκε και το CNN με τίτλο «Η Λαγκάρντ παρέχει τα πυρομαχικά για τις ελληνικές αντιδράσεις».

«Οι Έλληνες ενώνονται εναντίον της Λαγκάρντ μετά τη δήλωση για τους φοροφυγάδες» είναι ο τίτλος της εφημερίδας New York Times που σημειώνει τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό σχολίων που δέχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ στοFacebook.
«Ενοχλημένοι οι Έλληνες από τα σχόλια της Λαγκάρτντ για τους φοροφυγάδες», γράφει το BBC.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: