ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Euro 2012: Η ελεφαντίνα Σιτά θα προβλέπει αποτελέσματα (video)

Το χταπόδι Πολ που πρόσφερε «απλόχερα» τα προγνωστικά του σε όσους ασχολούνταν με το στοίχημα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, μας έχει... αφήσει εδώ και δυο χρόνια. Ετσι, οι Πολωνοί εν όψει της έναρξης του Euro 2012 ανακάλυψαν τον δικό τους «μάντη» για τα αποτελέσματα των αγώνων και πρόκειται για τον 33χρονο θηλυκό ελέφαντα «Σιτά» που θα πιάσει δουλειά με την πρεμιέρα της διοργάνωσης στο ματς της Πολωνίας με την Ελλάδα.
Ο ελέφαντας φιλοξενείται στον ζωολογικό Κήπο της Κρακοβίας και έχει προέλευση από την Ινδία, ενώ... υπηρέτησε και στο πάρκο «Τέρα Νατούρα» της Βαλένθια, όπου πέρασε 20 ολόκληρα χρόνια της ζωής του.
Η Σιτά κέρδισε στο... νήμα ένα γαϊδουράκι, έναν παπαγάλο και έναν άλλο ελέφαντα, καθώς λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Champions League, έκανε σωστή πρόβλεψη για την κατάκτηση του τροπαίου από την Τσέλσι (ας είναι καλά ο Σβαϊνστάιγκερ)! Για την ακρίβεια επέλεξε να φάει ένα μήλο με τα χρώματα των Λονδρέζων, παρά εκείνο των Βαυαρών.
Έτσι, από τις 8 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, η Σιτά θα υποβάλλεται στη γνωστή διαδικασία των προβλέψεων (θα επιλέγει ένα εκ των τριών μήλων που θα παίζουν τον ρόλο του 1-Χ-2), ενώ ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Γιόζεφ Σκοτνίτσκι και η αντιδήμαρχος Κρακοβίας, Μαγκνταλένα Σρόκα, δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πόλη τους βρήκε τον νέο «γκουρού» του στοιχήματος και ευχήθηκαν η Σιτά να στείλει τον κόσμο στο ταμείο κατά τη διάρκεια του Euro!
Πάντως, η πρώτη επαφή της Σιτά με τη μπάλα ήταν αποκαρδιωτική, αφού η ελεφαντίνα, μόλις κατάφερε να γραπώσει τη μπάλα την... κατάπιε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: