ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΔΕΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ....(FACEBOOK,TWITTER,GOOGLE...)

Όλοι λίγο πολύ έχουμε συνδεθεί σε κάποιο τρίτο wi-fi, είτε σε κάποιο καφέ, αεροδρόμια η hot-spot η τέλος πάντων, έχουμε “δανειστεί” την ασύρματη σύνδεση του γείτονα.
Γενικότερα, η πλειοψηφία των χρηστών έχουν την εντύπωση πως το να συνδεθούν σε κάποιο ασύρματο τρίτο δίκτυο ειναι εντάξει και ασφαλές.Η αλήθεια όμως δεν ειναι καθόλου έτσι.Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε το γιατί. Ξεκαθαρίζουμε όμως τα εξής:
Αυτά που θα παρουσιάσουμε ειναι δυο εργαλεία (από τα πολλά που υπαρχουν). Η χρήση τους ειναι πανεύκολη και κατά 99% αυτοματοποιημένη.
Τα εργαλεία αυτά ειναι κοινοποιημένα και δημόσια και ΟΧΙ δικά μας. Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε προς γνώση και ενημέρωση. Το αν και το πως θα τα χρησιμοποιήσει ο καθένας, ειναι δικό του θέμα.
Η παρουσίαση θα ειναι αναφορική και σε καμία περίπτωση δεν θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις, τις οποίες θα κρίνουμε ως πονηρές.
Για την ακρίβεια, δεν θα απαντήσουμε σε καμία ερώτηση σε αυτό το θέμα.
1. Firesheep 
Πρόκειται για ένα addon του Firefox τ’ οποίο παρακολουθεί όλες τις συσκευές που έχουν συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο ασύρματο δίκτυο μ’ εμάς και ψαρεύει τους κωδικούς από διάφορα γνωστές ιστοσελίδες (Facebook, Twitter, Google, κλπ).
Αυτό προσθέτει μια sidebar στον Firefox. Αν κάποιος χρήστης συνδεθεί σε κάποια από αυτές τις ιστοσελίδες, εμφανίζεται το προφίλ του στο sidebar και κάνοντας ένα απλό κλικ επάνω του αποκτάμε πρόσβαση στον λογαριασμό του.
Το πρόσθετο αυτό, δεν θα το βρείτε στην σχετική σελίδα του Firefox με τα πρόσθετα, μα θα πρέπει να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήστε.
Το πως, δεν θα σας το πω, μα ειναι πανεύκολο, με δυο-τρία κλικ, θα το έχετε εγκαταστήσει. Ακόμα και να σας δώσει μήνυμα πως δεν ειναι συμβατό με την έκδοση του Firefox που έχετε και πάλι μπορείτε να το βάλετε, μα ούτε και εδώ θα σας αναφέρω το πως (αν και σε πολύ πιο παλιό άρθρο, έχουμε αναφέρει πως γινεται να εγκαταστησετε add-ons μη συμβατά της έκδοσης FF που τυχόν έχετε).
Firesheep

2. FaceNiff
Εδώ έχουμε μια εφαρμογη για Android η οποία αντίθετα με κάποιες που ειναι ανεβασμένες στο GooglePlay, δουλεύει πραγματικά και με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Όλη η διαδικασια γινεται αυτοματα μέσα από το κινητό σας και σε ελάχιστα λεπτά η και δευτερόλεπτα η εφαρμογη σκαναρει και ψαρεύει κωδικούς ανυποψίαστων ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται συνδεδεμένοι στο ίδιο ασύρματο δίκτυο με εσάς.
Ούτε αυτό θα το βρείτε στο GooglePlay (Android Market), μα θα πρέπει να το κατεβάσετε. Και αυτό ειναι πανεύκολο και το έχουμε αναφέρει σε παλιότερο άρθρο μας, για το πως μπορείτε να εγκαταστησετε εφαρμογές στο κινητό σας που δεν υπαρχουν στο market.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να δουλέψει, θα πρέπει να έχετε δικαιώματα root στην συσκευή σας.
FaceNiff Για να τα τσεκάρετε, μπορείτε να συνδεθείτε με άλλα μηχανήματα δικά σας και να εξακριβώσετε του λόγου το αληθές.
Για να προστατευτείτε, αποφύγετε να έχετε τους ίδιους λογαριασμούς παντού, αποφύγετε να κάνετε login από ασύρματα δίκτυα άγνωστα σ’ εσάς και τέλος πάντων χρησιμοποιήστε κάποια εφαρμογή που θα προστατεύει τους κωδικούς σας.
Μια πολύ καλή, ειναι το KeePas
Δείτε περισσότερα... etsiigiaplaka

Δεν υπάρχουν σχόλια: