ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Mέτρια η Εθνική- Ισοπαλία 1-1 με τη Σλοβενία (video)

Δεν απογοήτευσε ούτε ενθουσίασε κόντρα στη Σλοβενία αλλά σίγουρα μπορεί να ελπίζει η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πρώτο φιλικό (1-1) πριν το Euro είχε καλά στοιχεία, φανέρωσε αδυναμίες και σίγουρα έδειξε πως έχει τύχη σε Πολωνία και Ουκρανία.

Ο Τοροσίδης το γκολ στο 8’ τρία λεπτά πριν το τέλος η ισοφάριση.Κορυφαίοι Αβραάμ, Καραγκούνης, πολύ καλός όσο αγωνίστηκε ο Φορτούνης. Χαζή αποβολή του Κονέ, που ίσως σημάνει και τον αποκλεισμό του από την ομάδα.Τραυματίας αποχώρησε ο σκόρερ της Εθνικής, όμως δεν εκφράζεται κάποια ανησυχία από το ιατρικό επιτελείο, αφού ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αποχώρησε μεν χωλαίνοντας, για προληπτικούς λόγους δε.Ίσως και να μην ήθελε ο Φερνάντο Σάντος την εξέλιξη που είχε αυτό το παιχνίδι.
Με… προίκα το γρήγορο τέρμα του Τοροσίδη στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία, οι διεθνείς για ένα ημίχρονο αρκέστηκαν σε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δίχως να δημιουργήσουν άλλες φάσεις και ευκαιρίες για να κουνηθεί το πλεχτό. Παίζοντας με το κλασικό 4-3-3 ο Πορτογάλος είδε τους παίκτες τους να μην απειλούνται σχεδόν ούτε μία φορά από τους Σλοβένους και σε ό,τι αφορά τα μετόπισθεν σίγουρα θα έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος.
Το ακόμη πιο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως ανεξάρτητα από τα πρόσωπα και τους ρόλους, η άμυνα συνεχίζει να είναι το δυνατό χαρτί αυτής της ομάδας.Αν εξαιρέσεις τον κορυφαίο Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Χολέμπας στα αριστερά, είδαμε Τοροσίδη, Μανιάτη και Παπασταθόπουλο να δοκιμάζονται στο δεξί άκρο, ενώ ο άσος της Βέρντερ αποτέλεσε με την ίδια επιτυχία παρτενέρ (όπως και ο Μαλεζάς) του κεντρικού οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού.Αντίστοιχη... μορφή στο κέντρο ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος με την απόδοσή του έδειξε πως δεν βρίσκεται στην ομάδα μόνο λόγω των όσων έχει πετύχει στο παρελθόν, αλλά εκείνων που μπορεί να δώσει. Στο αρχικό σχήμα, ο «Κάρα» έπαιξε δίπλα σε Μανιάτη και Κατσουράνη, ενώ ο Σάντος δοκίμασε στην πορεία και έναν από τους παίκτες που αποτελούν ερωτηματικά για το αν θα χωρέσουν στην αποστολή, τον Αλέξανδρο Τζιόλη.
Αυτός που σίγουρα ανέβασε τις μετοχές του ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Ο άσος της Καϊζερσλάουτερν δεν άφησε την ευκαιρία που του έδωσε ο Πορτογάλος τεχνικός να πάει χαμένη κι έδειξε κεφάτος και κυρίως καθόλου ψαρωμένος, έτοιμος να μπει στο… αεροπλάνο της χαράς.Εκείνος που έθεσε με τη συμπεριφορά του τον εαυτό του εκτός ομάδας ήταν ο Παναγιώτης Κονέ. Αντίθετα με τον Φορτούνη, δεν ήταν αγωνιστικά το ίδιο καλός και επιπλέον σε μια φάση που δεν μύριζε και μπαρούτι, αποφάσισε να γίνει τέτοιο ο ίδιος και να αντικρίσει για «ψύλλου πήδημα» την κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις. Πιθανότατα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με τη συμπεριφορά του και το αντιαθλητικό χτύπημα σε αντίπαλο έχασε πολύ περισσότερα εκτός από τα τελευταία λεπτά.
Σε ό,τι αφορά τη θέση του γκολκίπερ, όπου οι επιλογές του Σάντος δημιούργησαν και την περισσότερη κουβέντα, ο Χαλκιάς ήταν εκείνος που έπαιξε και στα ενενήντα λεπτά, έχοντας καλή απόδοση. Στο φοβερό γκολ του Κούρτιτς στο τέλος, δύσκολα οποιοσδήποτε γκολκίπερ –με εξαίρεση τους κορυφαίους των κορυφαίων- θα είχε οποιαδήποτε απάντηση…




Δεν υπάρχουν σχόλια: