ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιατί τo λογότυπο της Google έγινε... γκράφιτι;

Γέμισε χρώματα το σημερινό λογότυπο της Google, το οποίο τιμά τον καλλιτέχνη Keith Haring...
Ο Haring γεννήθηκε σαν σήμερα 4 Μαΐου 1958 στην Πενσυλβάνια, αφήνοντας έντονο το στίγμα του στην pop art και έκανε γνωστό το graffiti και την τέχνη του δρόμου στη διαφήμιση και το ευρύ κοινό.

Η κλίση του στο σχέδιο ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία και πρώτος δάσκαλος του ήταν ο ίδιος ο πατέρας του. Από το 1976 έως το 1978 σπούδαζε την τέχνη της διαφήμισης, αλλά έχασε γρήγορα το ενδιαφέρον και μετακόμισε σύντομα στην Καλών Τεχνών. Αργότερα, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και συνέχισε σπουδές στο School of Visual Arts
Τη δεκαετία του 70 έγινε γνωστός για τα σχέδιά του με κιμωλία στο μετρό της Νέας Υόρκης. Τα έντονα χρώματα και το στυλ ζωγραφικής του που απεικονίζει καρτούν, επηρέασαν πολύ την διαφήμιση και την διακόσμιση των μουσικών κλαμπ.
Το 1988 ο Haring έμαθε ότι έπασχε από AIDS και ένα χρόνο αργότερα ίδρυσε το Ίδρυμα Keith Haring, με σκοπό να χρηματοδοτεί αλλά και να δίνει εικόνες, έργα της τέχνης του στην μάχη ενάντια στο AIDS. Στις 16 Φεβρουαρίου 1990 άφησε την τελευταία του πνοή αφού ο αγώνας που έδωσε με το AIDS αποδείχτηκε άνισος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: