ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μια φάλαινα μέσα σε δάσος στην Αργεντινή (pics)

Ένα τεράστιο κήτος βρέθηκε ανάμεσα στα δέντρα του δάσους Ουσουάια στην Αργεντινή προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Το τεράστιο κήτος είναι δημιούργημα του Αργεντίνου γλύπτη Αντριάν Βίλαρ Ρόχας ο οποίος είναι διάσημος για τα τεράστια γλυπτά που δημιουργεί στη φύση. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει για τα καλά τοποθετώντας μια μεγάλη φάλαινα... στο δάσος.

«Η πρώτη εντύπωση είναι ότι κάπου ανάμεσα στα δέντρα υπάρχει ένα απομεινάρι από σκηνικό κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας», λέει ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει: «Κάποιος μού είπε ότι βλέποντας το γλυπτό μεταφέρθηκε με τη φαντασία του σε μια σκηνή από κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο...Αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο!»
Ο καλλιτέχνης επιθυμεί να δώσει μέσα από το έργο τη δυνατότητα στον παρατηρητή να μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μύθο ή να δώσει μια προσωπική εξήγηση στο τι ακριβώς συμβαίνει με τη φάλαινα που δεσπόζει στο κέντρο του δάσους. Και για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο... δύσκολα, ο καλλιτέχνης τοποθέτησε πάνω στη φάλαινα φυσικούς κορμούς δέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: