ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η εκτίμηση για το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – Μεγάλες εκπλήξεις και 9κομματική βουλή!

Ζήσαμε πάρα πολλά τα τελευταία 2 χρόνια, σχεδόν όλα δυσάρεστα, τα οποία ήταν το φυσικό επακόλουθο των καταστροφικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επι 35 συναπτά έτη.
Παρόλα αυτά ο δικομματισμός δείχνει οτι κρατάει γερά αφού οι βολεμένενοι, οι φοβισμένοι και οι άνθρωποι 3ης ηλικίας δύσκολα αλλάζουν γνώμη και είναι πολλοί αυτοί.
Όσο πλησιάζαμε στις εκλογές περάσανε απο τα χέρια μας πολλές δημοσκοπήσεις, είδαμε τι τάσεις επικρατούν στις νεότερες ηλικίες με τις μεγάλες διαδικτυακές ψηφοφορίες, αφουγκραστήκαμε τον παλμό της κοινωνίας, οπότε είμαστε σε θέση να σας πούμε την εκτίμηση μας για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Επαναλαμβάνουμε, τα παρακάτω που θα δείτε είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας έως τώρα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει οτι σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις το 75-80% των πολιτών έκλεινε το τηλέφωνο γιατί δεν ήθελε να λάβει μέρος και τα αποτελέσματα που υπήρχαν αφορούσαν μόνο όσους απαντούσαν δηλαδή ενα 25%!
Παράλληλα μέχρι και εχτές υπήρχε ενα τεράστιο ποσοστό αναποφάσιστων που κυμαινόταν στο 10-15%.
ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ…
Όπως θα δείτε θεωρούμε οτι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μαζί θα λάβουν ποσοστά απο 36% έως 42% και χάρη στον εκλογικό νόμο που ψηφίσαν οι ίδιοι (50 έδρες bonus στο πρώτο κόμμα) οι έδρες τους θα κυμαίνονται απο 151 έως 163 στην καλύτερη , πράγμα που θα τους επιτρέψει να σχηματίσουν συγκυβέρνηση έστω και χωρίς την νομιμοποίηση του 50% του εκλογικού σώματος.
Προκύπτει 9κομματική βουλή με τους Οικολόγους και το ΛΑΟΣ να δίνουν μάχη έως το τέλος αλλά φαίνεται οτι τελικά θα τα καταφέρουν. Εκτός Βουλής θεωρούμε οτι θα μείνει το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Αξίζει να σημειωθεί οτι τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής θα αγγίξουν το10% (!) πράγμα που θα ευνοήσει την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αφού έτσι θα λάβουν πιο πολλές έδρες.
Το τελικό ποσοστό της ΝΔ θα κριθεί και απο αυτό των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού οι απογοητευμένοι απο τον Σαμαρά κινούνται κυρίως προς τον Πάνο Καμμένο. Εαν επαληθευτούν τα παραπάνω αποτελέσματα θα σημάνει αργά ή γρήγορα και το τέλος του Αντώνη Σαμαρά καθώς οποιοδήποτε ποσοστό κάτω απο 28% σημαίνει μεγάλη ήττα στο εσωτερικό του κόμματος. Πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ ήδη τον περιμένουν στη γωνία για να τον ξανα-στείλουν σπίτι του (οριστικά) αλλά και για να ζητήσουν την επιστροφή του Καραμανλή ώστε να επανενώσει την κατακερματισμένη Δεξιά.
Ο Βενιζέλος έχουμε προβλέψει οτι θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς αυτές οι εκλογές θα είναι η αρχή του τέλους για το πράσινο κόμμα. Η αλήθεια είναι πάντως οτι μας προκαλεί τεράστια απορία για το πως θα καταφέρει να πάρει έστω και τέτοιο ποσοστό.
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Φαίνεται οτι την τρίτη θέση την έχει στο τσεπάκι με τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό. Η προοπτική που έδωσε στους Αριστερούς για ένωση των δυναμεών τους ώστε να κυβερνήσουν, του έχει δώσει παρα πολλούς πόντους τις τελευταίες ημέρες ωστόσο θεωρούμε οτι δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ.
Για την τέταρτη θέση θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε ΚΚΕ και Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό καθώς έχει να κάνει με το πόσοι τελικά θα φύγουν απο το κόμμα του Σαμαρά. Όσοι πιο πολύ πέφτει το ποσοστό της ΠΟΛΑΝ-ΝΔ τόσο θα ανεβαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά και το αντίστροφο.
Το ΚΚΕ αναμένεται να έχει ανεβασμένα ποσοστά σε σχέση με το 2009 αλλά σίγουρα οχι τόσο όσο θα περίμενε κανείς μετά απο όλα όσα έχουν γίνει. Η συνεχής άρνηση της Παπαρήγα για ενωμένη αριστερή κυβέρνηση θα τους κοστίσει και σε νούμερα αλλά και στα εσωκομματικά. Εκτιμούμε οτι στις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ δεν θα έχει σαν επικεφαλή την κ. Παπαρήγα.
Η ΔΗΜΑΡ θα προσελκύσει αρκετούς ψηφοφόρους απο το ΠΑΣΟΚ και ισχύει οτι για την σχέση ΑΝΕΛ-ΝΔ. Όσο πέφτουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ τόσο θα ανεβαίνει η ΔΗΜΑΡ αλλά και το αντίστροφο.
Η τρίτη μεγάλη έκπληξη των εκλογών (μετά τον Σύριζα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες) θα είναι η Χρυσή Αυγή αφού φαίνεται οτι έχει εξασφαλίσει την είσοδο στη Βουλή με ενα αξιοπρεπέστατο ποσοστό. Εαν μάλιστα συνεχιστεί η κατρακύλα του πολιτικού συστήματος (πόσο πιο κάτω;) δεν θα μας εκπλήξει εαν στις επόμενες εκλογές (όποτε αυτές γίνουν) πάρουν ποσοστά Λεπέν.
ΛΑΟΣ και Οικολόγοι θα δώσουν μεγάλη μάχη για την Βουλή. Οι Οικολόγοι Πράσινοι φαίνεται οτι θα τα καταφέρουν αυτή την φορά ενώ το ΛΑΟΣ βρίσκεται σε οριακά επίπεδα του 3%+.
Η Ντόρα σε καμμία περίπτωση δεν φαίνεται οτι θα μπεί στη Βουλή αν και το σύστημα την σπρώχνει όσο μπορεί αφού θα είναι ιδανική για την συγκυβέρνηση που θέλουν να κάνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Παρόλα αυτά όπως μπορείτε να δείτε τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής θα λάβουν πολύ υψηλά ποσοστά ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε σχεση με προηγούμενες εκλογές.
Τέλος κρατάμε και πολλά ερωτηματικά μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει απο αρκετά κόμματα περι νοθείας. Το οτι έρχονται παρατηρητές απο ανεξάρτητους οργανισμούς και μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία) λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα, ενισχύουν αυτές τις καταγγελίες.

Επαναλαμβάνουμε, μην θεωρείτε τίποτα απο τα παραπάνω δεδομένα καθώς υπάρχει μέγαλο μέρος των πολιτών, που δεν απαντούσε στις δημοσκοπήσεις αλλά και πολλοί αναποφάσιστοι έως την τελευταία στιγμή.
Η ευχή μας: Μακάρι να διαψευστούμε, ο λαός να έχει πραγματικά ξυπνήσει και να στείλει τα δύο πρώην κόμματα εξουσίας σε μονοψήφια και στην δικαιοσύνη.
Καλή ψήφο σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: