ΣΙΝΕ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Super League: Σήμερα κρίνεται η τύχη επτά ΠΑΕ

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης ως προς τις εφέσεις που κατέθεσαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αρης, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Πανιώνιος, και Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την έφεση του διευθυντή αδειοδότησης για την ομάδα της Ηπείρου.

Η εισήγηση του διευθυντή, Γιώργου Δημητρίου, είναι αρνητική για όλες τις ΠΑΕ, όμως η απόφαση αναμένεται να είναι θετική για τον Παναθηναϊκό και, ενδεχομένως, για την Κέρκυρα.
Οι υποθέσεις εξετάστηκαν χθες, με τον κ. Δημητρίου να αποφαίνεται ότι εκτός του εκπρόθεσμου στην προσθήκη συμπληρωματικών στοιχείων, για όλες τις ΠΑΕ υπάρχουν και άλλα, επί μέρους προβλήματα. Οι εισηγήσεις του, πάντως, δεν είναι δεσμευτικές για την επιτροπή.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στο να εξασφαλίσει την άδεια, πιθανότητες έχει επίσης η Κέρκυρα ενώ μάλλον απίθανο θα πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο αδειοδότησης για ΑΕΚ και ΟΦΗ, οι φάκελοι των οποίων κρίνονται ελλιπέστατοι.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν θα τιμωρηθούν με απαγόρευση μεταγραφών, απαγόρευση ανανέωσης συμβολαίων και παρακράτηση του 20% του τηλεοπτικού τους συμβολαίου, ενώ οι όποιες προσθήκες στα ρόστερ τους θα αφορούν μόνο γηγενείς ποδοσφαιριστές, έως 22 ετών.
Εν τω μεταξύ, η ΕΠΟ πρέπει να δηλώσει ως αύριο στην UEFA τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή, όπως έχουν τα πράγματα η ΑΕΚ δεν θα λάβει μέρος στο Europa League, αλλά τη θέση της θα πάρει ο Ατρόμητος, τη θέση του Ατρομήτου ο ΠΑΟΚ και τη «χηρεύουσα» θέση ο Αστέρας Τρίπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: