ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εγκώμια της UEFA για τον Ολυμπιακό!!

Αφιέρωμα στον νταμπλούχο Ελλάδας, Ολυμπιακό, φιλοξενεί η ιστοσελίδα της UEFA, που αναφέρεται με κολακευτικά σχόλια και στον Ερνέστο Βαλβέρδε...

Αρχικά, το αφιέρωμα αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχασε το προβάδισμα στη «μάχη» του τίτλου μόνο τρεις φορές, πριν κατακτήσει το πρωτάθλημα για 14η φορά τα τελευταία 16 χρόνια, ενώ χαρακτηρίζει πανέξυπνο προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Στη συνέχεια αναφέρεται στην κυριαρχία του Ολυμπιακού σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, όπως στο +53 που είχε στη διαφορά τερμάτων, αλλά και στις 23 νίκες του σε 30 παιχνίδια, που ήταν και οι περισσότερες.
Χαρακτηρίζει ως σημαντική ώθηση για τον Ολυμπιακό την ήττα με 1-0 από την Ξάνθη, αφού στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί εννιά νικών σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να δεχθεί γκολ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι με τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0, εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.
«Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα και νοοτροπία πρωταθλητή καθώς κατάφερα να καλύψουν δύο φορές ντεζαβαντάζ πέντε πόντων, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε μία θρυλική φυσιογνωμία, παρά την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Με τη νίκη του στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ατρομήτου, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 15ο νταμπλ, στο τελευταίο μάλιστα επίσημο ματς του Βαλβέρδε στον πάγκο», αναφέρεται σε ένα άλλο σημείο του αφιερώματος.
Έχει επιλέξει τον Κέβιν Μιραλάς ως τον παίκτη της χρονιάς, αφού ο Βέλγος επιθετικός σημείωσε 20 γκολ σε 25 συμμετοχές στη Super League και ψηφίστηκε ως παίκτης της χρονιάς για τη σεζόν που μας πέρασε.
Ως τον παίκτη που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς έχει επιλέξει τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, μετά το πέρασμά του από την Ξάνθη για ένα χρόνο.
Επίσης, αναφέρεται στο νούμερο 27 και τονίζει ότι ο Βαλβέρδε και τις τρεις φορές που κατέκτησε το πρωτάθλημα, το εξασφάλισε από την 27η αγωνιστική.
Ως ομάδα έκπληξη χαρακτηρίζει τον Ατρόμητο, ο οποίος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Europa League της νέας περιόδου.
onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: