ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πρωταθλήτρια η Γιουβέντους (video)

Μόλις έξι χρόνια μετά η Γιουβέντους επανήλθε στην κορυφή και είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας για 30η φορά (στο γήπεδο) στην ιστορία της!

Η Μεγάλη Κυρία πήγε στην Τεργέστη με τους οπαδούς της δίπλα της και ήξερε ότι με δική της νίκη και παράλληλα με ισοπαλία ή ήττα της Μίλαν στο ντέρμπι με την Ιντερ θα ήταν και μαθηματικά πρωταθλήτρια, μία αγωνιστική πριν το τέλος. Οπως κι έγινε, καθώς οι Μπιανκονέρι επιβλήθηκαν με 2-0 των Σαρδήνιων και εκμεταλλεύτηκαν έτσι το 4-2 των Νερατζούρι επί των Ροσονέρι!
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπήκε όπως έπρεπε στον αγώνα και μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Βούτσινιτς που καλύπτεται οριακά από παίκτη στο βάθος ιδανικό πλασέ και 0-1! Το άγχος είχε φύγει, το μεγαλύτερο μέρος του τουλάχιστον, με τους Μπιανκονέρι από εκεί και πέρα να επικεντρώνονται στο να κρατήσουν το αποτέλεσμα.
Ο τραυματισμός του Λιχτστάινερ έφερε αναγκαστική αλλαγή με τον Κάσερες να παίρνει τη θέση του, τα συναισθήματα στις εξέδρες εναλλάσσονταν ανάλογα με την εξέλιξη στο Μιλάνο αλλά ο Κόντε έκανε συνεχώς κινήσεις προς τους παίκτες του να μην παρασύρονται καθώς η Γιουβέντους ήταν μπροστά στο σκορ και αυτό την ενδιέφερε περισσότερο.
Οι Τορινέζοι είχαν δώσει στο ματς τον ρυθμό που ήθελαν, ήλεγχαν την κατάσταση και απέμενε ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσει η υπόθεση. Ηρθε στο 74' με το αυτογκόλ του Κανίνι, υπό την πίεση του Μποριέλο, μετά από σέντρα του Κάσερες και με το σκορ στο 0-2, το ενδιαφέρον στράφηκε ολοκληρωτικά στο Μιλάνο.
Το 3-2 της Ιντερ έφερε φρενίτιδα ενθουσιασμού στο «Νερέο Ρόκο» σε όλους πλην του Κόντε, αλλά στο 4-2 ξέφυγε κι αυτός γυρίζοντας προς τις εξέδρες και ζητώντας από τους τιφόζι να φωνάζουν ακόμη πιο δυνατά! Σαν να ήθελε να σταλεί το μήνυμα παντού ότι η Γιουβέντους επέστρεψε!
Οι συνθέσεις
Κάλιαρι (Μάσιμο Φικαντέντι): Αγκάτσι, Αριάουντο, Κανίνι, Αστόρι, Πιζάνο, Εκνταλ, Κόντι, Ναϊνγκολάν, Ιμπάρμπο (61' Λαριβέι), Πινίγια, Τιάγκο Ριμπέιρο (50' Κοσού).
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Λιχτστάινερ (25' Κάσερες), Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Βιντάλ (53' Τζιακερίνι), Πίρλο, Μαρκίζιο, Πέπε, Μάτρι (71' Μποριέλο), Βούτσινιτς.

blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: