ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τελετή παράδοσης ολυμπιακής φλόγας... (video)

Υπό βροχή και με πλήθος κόσμου να σπεύδει να δει τόσο την τελετή, όσο και… τον David Beckham, έγινε στο Καλλιμάρμαρο η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Βρετανούς διοργανωτές των Αγώνων!

Tο σύμβολο του Ολυμπισμού διανυκτέρευσε την Τετάρτη στην Ακρόπολη και την Πέμπτη, αφού πέρασε από το κέντρο της Αθήνας, κατέληξε στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι ήταν ο Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Ολυμπιονίκης Λι Νινγκ, ενώ η τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και της πριγκίπισσας Άννας, που εκπροσώπησε την βρετανική βασιλική οικογένεια, με το ουράνιο τόξο να εμφανίζεται μετά την βροχή στον αττικό ουρανό και να στεφανώνει το Στάδιο.
Στις κερκίδες του σταδίου βρέθηκαν Έλληνες επώνυμοι -όπως ο Χρήστος Φερεντίνος, η Σίσσυ Χρηστίδου, ο Νίκος Αναδιώτης, η Σίσσυ Φειδά, ο Ορέστης Τζιόβας, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η Τζένη Μπότση- τα φώτα, όμως, «τράβηξε» ο David Beckham.
Ο πρόεδρος της Έλληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, έδωσε την Φλόγα στην πριγκίπισσα Άννα, την οποία συνόδευαν πέντε Βρετανοί «μπόμπιρες».
Το σύμβολο του Ολυμπισμού -που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 του μήνα και διένυσε 3.000 χιλιόμετρα ανά την Ελλάδα πριν παραδοθεί στους Βρετανούς- θα «πετάξει» την Παρασκευή για την Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να μεταφέρει και εκεί το μήνυμά του, αλλά και να λάμψει στην τελετή έναρξης των Αγώνων, στις 27 Ιουλίου, στο Λονδίνο.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: