ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΑΟ: Το έκτο αστέρι (videos)

Τι κι αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά κατάφερε και με κόντρα διαιτησία να την αποκλείσει και να πάει στην Βαρκελώνη. Η Σιένα πέταξε έξω τον Ολυμπιακό ενώ Mακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν οι άλλες δύο ομάδες.

Βαρκελώνη 6-8 Μαΐου 2011. Παλάου Σαν Τζόρντι
Η Σιένα ήθελε να κάνει την ίδια ζημιά που έκανε στον Ολυμπιακό κόντρα στους πράσινους αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 9 ασίστ και ο Νικ Καλάθης με 17 πόντους είχαν διαφορετικό άποψη. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε να είναι και υπέταξε τους σκληροτράχηλους Ιταλούς του Σιμόνε Πιανιτζιάνι με 77-69.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαλύσει την αδύναμη Ρεάλ με 86-63. Τσακ Έιντσον με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ πρωταγωνίστησε για τους Ισραηλινούς ενώ από τους Ισπανούς ξεχώρισε ο Τόμιτς με 17 πόντους.
Στον τελικό για τρίτη φορά στην ιστορία τους Παναθηναϊκός και Μακάμπι έπαιξαν για το τρόπαιο. Ίσως ο μοναδικός τελικός που οι οπαδοί της Μακάμπι δεν ήταν περισσότεροι στις εξέδρες. Το σκορ είχε διακυμανσείς και εναλλαγές μέχρι ενός σημείου αλλά ο Παναθηναίκός πιο σταθερός κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά. Κι αν το 2002 το κρυφό όπλο του Ζοτς ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, το 2011 ο λαγός από το καπέλο του προπονητή του Παναθηναϊκού ήταν ο Ίαν Βουγιούκας που έδωσε μάχες κάτω από τα καλάθια. Ο Μάικ Μπατίστ είχε 18 πόντους και οι Φώτσης- Σάτο κατέβασαν από 7 ριμπάουντ. Από την Μακάμπι πάλεψε μόνο ο Έιντσον ενώ ο Σοφοκλής Σχορτανίτης κυμάνθηκε σε χαμηλά νερά. 78-70 και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το έκτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο MVP της Ευρωλίγκας και του Φάιναλ Φορ.

blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: