ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Σε εξέλιξη το θρίλερ στο Προεδρικό Μέγαρο - Δηλώσεις (videos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα. Οι θέσεις με τις οποίες προσέρχονται στην συνάντηση οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι οι εξής:

Σαμαράς: Με τις δηλώσεις που έκανε, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατέστησε σαφές ότι κινείται στην γραμμή της δημιουργίας κυβέρνησης από πρόσωπα τεχνοκρατών. Ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει ότι η συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για μία κυβέρνηση πολιτικών προσώπων είναι επιβεβλημένη.
"Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, έδωσε εντολή. Εντολή συνεργασίας όλων μας, για να αλλάξουμε πολιτική, αλλά, ταυτόχρονα, να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Για δημιουργία, δηλαδή, μιας κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη και, σημειώστε, πέρα και πάνω από πρόσωπα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει να υποστηρίζει την πάγια θέση του κόμματος για καταγγελία του μνημονίου, αρνούμενος την συμμετοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση και καταγγέλλοντας την στάση ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΜΑΡ.
Βενιζέλος: Έχει θέσει ως όρο την συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε μία κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.
Κουβέλης: Οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου έδειξαν ότι και εκείνος προσανατολίζεται στην δημιουργία κυβέρνησης από μη πολιτικά πρόσωπα.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης δήλωσε: "Θέλουμε σ' αυτή την κυβέρνηση να μετέχουν πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε σ' αυτή την κατάσταση και σ' αυτή την κυβέρνηση πρέπει να αποτυπωθεί η εντολή του ελληνικού λαού, να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και δεύτερο να διαταχθούν διαφορετικά οι πολιτικές δυνάμεις."
"Ό,τι αποφασιστεί, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο ώστε η δέσμευση να είναι συγκεκριμένη και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".
Η ΔΗΜΑΡ, είπε κλείνοντας, το μόνο που επιδιώκει είναι να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.

blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: