ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σπιναλόγκα το νησί που μάγεψε τους 17 ευρωβουλευτές!!!

Μαγεμένοι από την ατμόσφαιρα, την ιστορία, αλλά και τις ομορφιές της Σπιναλόγκας δήλωσαν οι δεκαεπτά ευρωβουλευτές της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο νησί.
Τα μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν την Κρήτη μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη και αφού απόλαυσαν τη βόλτα τους στην Ελούντα και την Πλάκα, χωρίς να χάσουν χρόνο επιβιβάστηκαν στο καραβάκι με προορισμό το νησί στο οποίο για χρόνια ολόκληρα έμεναν οι λεπροί. Οι ευρωβουλευτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που έμεναν στη Σπιναλόγκα και επισκέφθηκαν κάθε γωνιά, κάθε σπίτι του νησιού.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον τους ήταν τόσο μεγάλο, που ακόμη και όταν έφτασε η ώρα να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, ζητούσαν από τους υπευθύνους να τους αφήσουν να μείνουν για λίγη ώρα ακόμη στη Σπιναλόγκα.
Η επίσκεψή τους στην Κρήτη, που ξεκίνησε προχθές, χαρακτηρίζεται ως ώθηση στον ελληνικό τουρισμό. Μετά τη Σπιναλόγκα επισκέφθηκαν το Ρέθυμνο, τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη, το λιμάνι Ηρακλείου και το Ενυδρείο Κρήτης. Η επιτροπή, με επικεφαλής τον Βρετανό πρόεδρό της Μπράιαν Σίμπσον, η οποία αποτελείται από δεκαεπτά ευρωβουλευτές από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, αναμένεται να ασχοληθεί με μια σειρά θεμάτων για την ανάπτυξη και την αναγέννηση του τουρισμού.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί σήμερα με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα «Το μέλλον των μεταφορών και του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη: η περίπτωση της Ελλάδας». Κατά τη συνεδρίασή της η επιτροπή θα συζητήσει θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της επιτροπής με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου και πρόεδρο του Πανελληνίου Δικτύου Τουριστικών Δήμων Δημήτρη Κουνενάκη, στην Πλάκα της Ελούντας, με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ και τουριστικούς φορείς, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του θέματος «Ενα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τον ελληνικό τουρισμό προς το 2020» από τον Γιώργο Δρακόπουλο, γενικό διευθυντή του ΣΕΤΕ, και την Αγάπη Σμπώκου, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ.
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης μιλώντας στα μέλη της επιτροπής επεσήμανε πως στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, η σημασία του τουρισμού γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη, ιδιαίτερα για τη συμβολή στο εθνικό προϊόν, στην απασχόληση και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Ο ευρωβουλευτής κ. Δανέλλης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τον τουρισμό «ευρωπαϊκή πολιτική» και ανέφερε ότι οι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές θα έχουν μια σαφή και προσωπική εικόνα που είναι πάντα χρήσιμη στη διαμόρφωση των πολιτικών.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: