ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Πανελαδικές 2012: Ανατροπή στις βάσεις εισαγωγής..

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρχουν διακυμάνσεις προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω στις φετινές βάσεις εισαγωγής.
Οι αιτίες που θα παίξουν ρόλο στην διακύμανση των φετινών βάσεων εισαγωγής είναι η μείωση των αριστούχων, η σταθερότητα στις χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις, η επιστροφή στις «παραδοσιακές» σχολές, το σύστημα της ειδικής κατηγορίας υποψηφίων και η επιμονή στις σχολές κοντά στο σπίτι.
Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των τριών Κατευθύνσεων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο ανάμεσα στις τρεις Κατευθύνσεις αλλά και στις βαθμολογικές κλίμακες της ίδιας Κατεύθυνσης.
Από την βαθμολόγησης των γραπτών φαίνεται ότι οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων έχουν δύο χαρακτηριστικά: μείωση του ποσοστού των άριστων γραπτών (βαθμολογική κλίμακα 18-20) σε σχέση με την περσινή χρονιά (2011), και το ποσοστό των υποψηφίων στη βαθμολογική κλίμακα 0-9,9 (κάτω από τη βάση).
Μάλιστα, με βάση ένα πολύ μεγάλο δείγμα βαθμολογιών που έχουμε στα χέρια μας, φαίνεται ότι σε αρκετά μαθήματα (ακόμη και σε κάποια που θεωρήθηκαν φέτος δυσκολότερα από πέρυσι) μειώνεται φέτος το ποσοστό των υποψηφίων στην κλίμακα 0-4,9 σε σχέση με πέρυσι.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία των βαθμολογιών, τουλάχιστον για τους 50.000 υποψηφίους της Τεχνολογικής και της Θετικής Κατεύθυνσης.


ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: